Saradnik Veljka Belivuka u iskazu tvrdi da se viđao sa Vulinom

Newsmax Adria navodi da je došao u posed iskaza Marka Miljkovića, glavnog saradnika Veljka Belivuka, koji tvrdi da se viđao sa ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom.
Miljković, između ostalog, navodi da je ministra policije Aleksandra Vulina upoznao preko svog dede Svetozara Vujačića koji je savetnik ministra.
 
"U jesen 2019. godine, ja sam se upoznao sa Aleksandrom Vulinom u ‘Gotiku’, to je u Karađorđevoj ulici jedan noćni klub. Tad nam je Vulin predložio da im nađem jedan ‘štek’ van Beograda na neko određeno vreme za njihove potrebe", rekao je Miljković u iskazu.
 
Napominje da se sa Nebojšom Stefanovićem nikada nije sreo, ali kao i u Belivukovom iskazu i u Miljkovićevom se navodi da se sa predsednikom Srbije navodno nalazio u stanu na Zvezdari, prenosi nova.rs.
 
"Vučić mi je tada rekao da ja slobodno mogu da se nalazim sa Aleksandrom Vulinom i da sarađujem sa njim jer on je njegova desna ruka. Vulina sam prvo vodio u dve kuće, to je jako bitno, na levoj obali Dunava, to znači Krnjača, Borča, Ovča i tako dalje. Njemu se tamo nisu svidele te dve kuće iz više razloga, ali glavni razlog je bio zato što sam ja upravo iz tih krajeva pa da nas ne bi povezivali. Potom sam ga odveo u Ritopek, tamo je bio oduševljen sa svim, sa garažom, oduševljeno mi je rekao da mu sve odgovara, uzeo je ključeve od garaže, tačnije daljinac i rekao je da u tu garažu niko ne dolazi dok je oni koriste", naveo je Miljković.
 
Kako tvrdi, sa Vulinom se poslednji put sreo u leto 2020. godine, kada mu je ministar tražio uslugu u vezi sa predsednikom Višeg suda.
 
"Hteo je da predložim Milovanu Tadiću Miksi da organizuje svoju devojku Tijanu Maksimović Ajfon, da smuva, a potom i snimi predsednika Višeg suda Aleksandra Stepanovića, jer kako Vulin kaže ‘neće da sluša šefa'", tvrdi Miljković, prenosi nova.rs.
 
U novembru prošle godine Stepanović je dao intervju za KRIK u kom je rekao da je tužilaštvo odgovorno što se ne sudi korumpiranim političarima.
 
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je u medijima komentarisao iskaz sa saslušanja Marka Miljkovića i ocenio da Miljković u zatvoru dobija poverljive informacije.
 
"Taj klan je predugo postojao i sada su u zatvoru i neće izaći iz zatvora do kraja svog života. Znamo šta im je cilj, a to je da bace ljagu na MUP i sve operativce koji rade na slučaju", izjavio je Vulin o Miljkovićevoj odbrani.
 
Predsednik Vučić je tokom jučerašnjeg  gostovanja na TV Pink negirao povezanost sa klanom Belivuk-Miljković i istakao da je spreman da to dokaže na poligrafskom testiranju.
  • Lola

    29.07.2021 21:27
    I šta ćemo
    Dok je visibaba,biće i zlih vladara.
  • milicica

    29.07.2021 11:33
    bas i ne simpatisem Vulina
    I smatram ga poltronom ali dosta mi je vise da me bobarduju sa Belivukom i Miljkovicem krvozednim ubicama i koljacima i nastojanjem da se paznja sa njihovih zlodela skrene na politiku. Novinari vrlo lako mogu da krenu od takozvanog dede advokata i prate da li jeste ili nije istina. Covek koji je u stanju da nepoznatog ili iz price i politickog zivota proglasi za dedu i pored demanta dede i njegovog sina ako nije istina izmislio je i sve ostalo. Svidelo se politickom vrhu ili SNS ili ne oni ne bi postojali takvi da nisu imali zastitu iz vrha vlasti i mora se reci ko ih je stitio i da taj zaglavi bajbokanu kao i onima ko da je.
  • Popov

    29.07.2021 08:26
    Koliko očajan treba da budeš da bi poželeo da vidiš Vulina?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija