Kon: Bez vakcinacije vraćamo se u zatvaranje i karantine

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da postoji obaveza da zdravstveni radnici budu vakcinisani protiv bolesti koje nisu preležali i da se odnosi na sve zarazne bolesti, pa i na kovid19.
Kon je za Pink rekao da u pandemijskoj situaciji deluje etički neprihvatljivo da "uđete u bolnicu zbog potpuno druge stvari i da dobijete koronu", i dodao je "to moglo u periodu dok nije bilo vakcina", ali da sada nije prihvatljivo da se tako nešto dešava.
 
On je rekao da se "stalno stavljaju neke zablude u prvi plan, da je vakcina opasna", iako je do sada "dve milijarde ljudi na svetu vakcinisano" protiv virusa korona.
 
"Bez vakcinacije vraćamo se u zatvaranje i karantine", rekao je Kon i dodao da "ne možemo da se ponašamo kao da nema vakcine i da zatvaramo sve".
 
Kon je podsetio da je na vrhuncu epidemije u Srbiji u jednom trenutku bilo nešto ispod 10.000 hospitalizovanih zbog kovid19 i da "ne očekuje" da će se takav pritisak pritisak na zdravstveni sistem ponoviti.
  • Lyman Zerga

    01.08.2021 13:25
    Island
    Je vakcinisano više od 90% stanovništva i ovih dana imaju strašan porast zaraženih, svi vakcinisani. Kako nas to vakcina štiti gospodine Kon? Sa druge strane, Šveđani se vraćaju u normalu, bez karantina i policijskog časa. Kako to objašnjavate gospodine Kon?
  • G pen

    30.07.2021 21:09
    Ha, ha srBin pise o protestima i nemirima. Ha, ha, bas da vidim kako je to u zemlji uvlakaca i clanova.
  • Neko

    27.07.2021 07:28
    Zezaju narod
    Neka zatvaraju one koji su dozvolili festivale i utakmice i one koji su tamo bili, a ne vršiti pritisak na građane i praviti im nervozu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.