Autobuski prevoznici u sredu dobijaju četvrtu ratu državne pomoći

Na račune svih autoprevoznika koji ispunjavaju uslove će u sredu, 28. jula biti isplaćena četvrta rata pomoći, od ukupno 600 evra namenjenih po autobusu, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.
Autobuski prevoznici u sredu dobijaju četvrtu ratu državne pomoći
Foto: 021.rs
"Autoprevoznici iza sebe imaju zaista tešku poslovnu godinu, u kojoj im je rad bio otežan zbog pandemije korona virusa i zato država želi da im pomogne, pa oni dobijaju kontinuiranu podršku u periodu od pola godine“, objašnjava Mali za portal Biznis.rs.
 
Sredstva se uplaćuju na račune 572 firme, koje imaju ukupno 5.279 licenciranih autobusa i ispunjavaju potrebne uslove za ovu vrstu pomoći.
 
Mali podseća i da je, posle isplate dotacije autoprevoznicima, za 6. avgust planirana i uplata jednokratne novčane podrške u visini od po 90.000 dinara neto, za ukupno 777 članova razvrstanih u osam udruženja, kojima prošle godine nije isplaćena takva pomoć.
 
"Ta mera se odnosi na one koji imaju status lica koja samostalno obavljaju takozvane druge delatnosti u kulturi, u šta spadaju samostalni stručnjaci u kulturi, samostalni saradnici i samostalni izvođači kulturnih programa", navodi Mali.
  • Medo

    27.07.2021 21:50
    Prevoz
    A sta je sa prevoznicima koji imaju kamione? Oa i njina ste trebali dati podsticaje i pomoc, a da, na njima uzimate ove pare sa silnim kaznama po putevima, od toliko saobracajne policije i inspekcije ne moze se proci..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.