Sindikat pita ministra: Šta se dešava sa Jedinstvenim informacionim sistemom u prosveti

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine (NSPRV) upitao je danas ministra prosvete Branka Ružića šta se dešava sa Jedinstvenim informacionim sistemom u prosveti.
Sindikat pita ministra: Šta se dešava sa Jedinstvenim informacionim sistemom u prosveti
Foto: Pixabay
Taj sistem, kako su naveli iz sindikata, još uvek ne funkcioniše, iako je to bilo najavljeno za početak marta.
 
"Izostanak realizacije ove ideje ugrožava zakonitost u oblasti obrazovanja. U mnogim školama su utvrđeni tehnološki viškovi, iz mnogih škola stižu zahtevi za saglasnost za raspisivanje konkursa na neodređeno, ljudi žele da ostvare svoja prava preuzimanjem ali trenutno se svi koprcaju u mraku. Zapravo, ceo sistem je sada u ozbiljnom mraku", naveo je sindikat u pismu Ružiću.
 
Ocenili su da je na ministru da omogući pristup informacijama na kojima se temelji pravo prosvetnih radnika na rad.
 
"To je vaš posao i jednom ga već uradite. U suprotnom, taj mrak koji se nadvio postaće plodno tlo za korupciju koju, neko bi pomislio, niko neće primetiti. To će, opet, biti vaša odgovornost. Potraje li mrak, moraćemo i mi pribeći drugim metodama rešavanja ovog problema. To će takođe biti vaša odgovornost", piše u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.