Tužilac: Saslušanje odgovornih za urušavanje zgrade na Vračaru krajem avgusta

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu krajem avgusta će saslušati odgovorne za urušavanje dela zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru, koje se dogodilo 16. jula.
Tužilac: Saslušanje odgovornih za urušavanje zgrade na Vračaru krajem avgusta
Foto: 021.rs
Pozivi za saslušanje su poslati, a ono je zakaznao za 26. avgust, rečeno je u tužilaštvu.
 
Trebalo bi da budu saslušani izvođač radova, kao i investitori objekta, koji su fizička lica. Krivične prijave protiv njih podneo je građevinski inspektor opštine Vračar.
 
Tužilaštvo je nakon incidenta saopštilo da ne postoje razlozi zbog kojih bi tražilo od suda da se odgovornima odredi pritvor, jer su svi državljani Srbije i imaju uredno prebivalište, a svi dokazi su obezbeđeni.
 
Osim toga, Tužilaštvo je ukazalo da upravo izvođač radova mora sanirati temeljnu jamu po hitnom postupku da ne bi bilo još težih posledica, kao i da je potrebno odmah pregovarati o naknadi štete sa oštećenima.
 
Odgovornima za urušavanje dela zgrade stavlja se na teret teško krivično delo protiv opšte bezbednosti.
 
Nakon uviđaja, izjava i pregleda dokumentacije, Tužilaštvo je ocenilo da temeljna jama nije bila propisno i dovoljno obezbeđena, odnosno da je bila obezbeđena suprotno propisima i projektu koji je odobren, zbog čega je najverovatnije i došlo do pucanja šipova i obrušavanja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija