Ko sve podržava peticiju za "odbranu ugleda predsednika"?

Peticija za "odbranu ugleda" predsednika Srbije Aleksandra Vučića nakon objavljivanja dela iskaza Veljka Belivuka podigla je mnogo prašine u javnosti, a pojedini potpisnici kažu da je nisu potpisali.
Ko sve podržava peticiju za "odbranu ugleda predsednika"?
Foto: 021.rs
Među potpisnicima ima najviše narodnih poslanika Srpske napredne stranke, poslanika Skupštine Vojvodine, zaposlenih u javnim preduzećima, ali i estradnih ličnosti poput pevača Ace Lukasa i pevačice Kije Kockar, piše Danas.
 
Neki od ljudi čija su se imena našla na peticiji tvrde da je oni nisu potpisali. To je za list Danas potvrdio Milovan Drecun, poredsednik odbora za Kosovo i Metohiju u Narodnoj skupštini i poslanik SNS.
 
"Nisam ništa potpisao, ne znam o čemu govorite", naveo je Drecun za Danas. 
 
Novinar Vanja Bulić je za N1 potvrdio da nije podržao petciju. Nakon njegove izjave, ime Vanje Bulića se više nije nalazilo na spisku potpisnika a "zamenio" ga je kompozitor Saša Nikolić.
 
Među potpisnicima se nalazi i zamenik predsednika Sprskog pokreta obnove Aleksandar Čortić koji kaže da je to učinio jer je, kako kaže, u borbi državnih organa protiv organizovanog kriminala na strani onih koji nastoje da obezbede bezbednost građana.
 
Jedan od poptpisnika čija je podrška predsedniku Aleksandru Vučiću soprna je i novoizabrani član Sveta Regulatornog tela za elektronske medije Miodrag Vukašinović. Ovo telo bi, po zakonu, trebalo da bude politički nezavsni organ, podseća list Danas.
  • Cocco

    27.07.2021 17:56
    Nesumnjivo, sledi presija na sve ostale na koje mogu uticati, da potpišu i oni. Tako da će se spisak proširiti sigurno.
    Prisustvo na spisku niza mizerija je ono što automatski izbacuje neke ljude, ili ih barem dovodi u situaciju da dobro razmisle da li će sa njima da se nađu na istom spisku, pa ma to bio i spisak za ulazak na pijacu.
    Lično, ja nisam hteo ni u kafani da sedim gde su došli neki likovi tipa gro ovih sa spiska!
  • Odlično

    27.07.2021 17:53
    Sve ovakve liste sačuvati, sa sve potpisima, pa na proleće kad normalnije osobe formiraju vlast, ovakve šlihtare pozvati na odgovornost za podršku svakodnevnog kršenja ustava, za podršku švercu oružja, jovanjici, rušenju sava male, rušenju helikoptera, skrivanju snimaka i dokaza sa naplatne rampe, formiranju batinaških grupa.....
    itd, itd
  • Pićuka

    27.07.2021 17:01
    Peticiju će predati Belivuku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.