Zaposleni u JP "Srbijašume" uhapšeni zbog sumnje da su učestvovali u nelegalnoj seči i prodaji drva

MUP je danas saopštio da je uhapšeno osam osumnjičenih da su zloupotrebom položaja omogućili prodaju nelegalno pribavljenih 200 kubnih metara šumskog drveta.
Zaposleni u JP "Srbijašume" uhapšeni zbog sumnje da su učestvovali u nelegalnoj seči i prodaji drva
Foto: Pixabay
"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu i policijskim službenicima PU Leskovac uhapsili su osam osoba koje se sumnjiče da su zloupotrebom položaja omogućile prodaju nelegalno pribavljene drvne mase", navedeno je u saopštenju.
 
Zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja uhapšen je D. A. (55), zaposlen u JP "Srbijašume", dok se za zloupotrebu službenog položaja u podstrekivanju terete M. D. (60) iz istog preduzeća i F. S. (46).
 
Uhapšeni su i N. M. (41), N. O. (2), M. P. (35), D. J. (60) i M. V. (55), i osumnjičeni za krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju.
 
Sumnja se da je D. A. je od 22. maja do 2. jula sačinio fiktivne propratnice za obeležavanje drvne mase, iako je znao da drvna masa ne potiče sa matičnih parcela, i da je potom omogućio da F. S. i M. D. to prodaju u količini od 200 kubnih metara navelo je Ministarstvo.
 
Dodaje se i da se N. M, N. O, M. V, M. P. i D. J. sumnjiče da su kupovali i prevozili drvnu masu "za koju su znali da ne potiče sa odgovarajuće katastarske parcele niti od pravog vlasnika šumskog područja". Osumnjičenima D. A, F. S. i M. D. je određeno zadržavanje do 48 časova i biće privedeni u tužilaštvo, dok su N. M, N. O, M. P, D. J. i M. V. već tamo privedeni.
 
U akciji su sarađivali Posebno odeljenje Višeg javnog tužilaštva u Nišu za suzbijanje korupcije i Policijska uprava Leskovac.
  • Sabahudin

    28.05.2022 08:08
    Omerović
    Šta ćemo sam Eparhijom sremskom?
  • Buđenje

    28.07.2021 09:38
    Piskaranje po tastaturi nevodi nigde.
    Samo fizička aktivnost, znate na koju mislim....

    ... inače poruka ne doseže do deficitarnih sivih ćelija.
  • Šanjika

    27.07.2021 20:38
    Ovi
    Ovi naši iz voj.šuma su to bolje odradili .
    Svi su na godišnjem !
    Obavljeni posao im pokriva troškove .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.