Đorđević: PKB je daleko od svemirskog broda

Bivši predsednik Samostalnog sindikata Al Dahre, Milisav Đorđević, ističe da je skriveni cilj dešavanja u PKB da se smanji stočarska proizvodnja.
Đorđević: PKB je daleko od svemirskog broda
Foto: Pixabay
On za TV Nova S upozorava da posle 1. novembra ističe krovni ugovor, pa ova kompanija više neće imati obavezu da se bavi delatnošću.
 
Neuhranjene krave, zatvorene firme, minimalne plate, ovo su slike i priče o kompaniji Al Dahra koja je pre tri godine kupila PKB. S druge strane ministar poljoprivrede, Branislav Nedimović, tvrdi suprotno i kaže da je kompanija kao svemirski brod.
 
Bivši predsednik Samostalnog sindikata Al Dahre, Milisav Đorđević, kaže da je Al Dahra veoma daleko od svemirskog broda.
 
"Nedimović bi trebalo da se bavi pitanjem koje mu je i postavljeno, a to je kakva je budućnost stočarske proizvodnje u Al Dahri. Zašto ova komapnija gasi farme stočarske proizvodnje i zašto ministar ne stimuliše proizvodnju mleka i pitanje za njega je kakva je budućnost uopšte stočarstva u Srbiji", kaže Đorđević za TV Nova S.
 
Đorođević je upitao koliko je bilo muznih krava kada je Nedimović postao ministar poljoprivrede i koliko ih je danas.
 
Bivši predsednik ovog sindikata je upitao i zašto najveći proizvođači mleka danas, kako kaže, zatvaraju farme.
 
"Zašto je Almeks zatvorio najbolju i najmoderniju farmu koju je imao , to je pitanje svih pitanja", naveo je sagovornik TV Nova S.
 
Govoreći o ulaganju Al Dahre, Đorđević je istakao da je ta kompanija ugovorom bila dužna da određena sredstva uloži u PKB. On navodi da je Al Dahra uložila mnogo u biljnu proizvodnju i da to niko ne spori, ali da je pitanje da li će ova kompanija nastaviti da se bavi proizvodnjom mleka i stočarstvom u budućnosti.
 
"Ugovorom su obavezni samo tri godine da se bave delatnošću i proizvode istu količinu mleka. Muznih krava je bilo oko 9.000, danas ih je ispod 7.000, ugašene su dve farme - Dunavac i Padinska Skela", rekao je Đorđević.
 
Dodao je i da je kompanija Al Dahra odustala u februaru od projekta izgradnje nove farme.
 
On ističe da je skriveni cilj da se smanji stočarska proizvodnja jer je, kako kaže, nerentabilna i dodaje da 1. novembra ističe krovni ugovor, pa samim tim novi poslodavac posle tog datuma nema nikakvu obavezu da se bavi delatnošću.
 
Upitan o snimcima iscrpljene i neuhranjene stoke, Đorđević kaže da te krave nisu gladne i neuhranjene, već da se tu radi o iscrpljivanju krava zbog muže.
 
"Ovde imate iscrpljivanje stoke, zato dolazi do takvog stanja, ima tamo hrane, samo ta stoka nije u stanju da jede", izjavio je Đorđević.
  • Mile rent-a mozak

    28.07.2021 15:48
    Hjustone imamo problem u Padinjaku.
  • Bojan

    28.07.2021 12:34
    ...
    Već sa puta se vidi o kakvom se svemirskom brodu radi.
    Raspale zgrade i AlDahra tabla nedostojna seoske hamburgerije.
  • Обсервер

    28.07.2021 12:11
    Фарме
    Поштовани г. министар, није на студијама обилазио фарме и тамо вежбао за знање, па тако не може да има и стручне процени и емпатију за ова питања. Има екипу иза себе ? Очигледно да Он зна боље.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.