Prevarili najmanje 16 privrednih društava za 30 miliona dinara

Beogradska policija uhapsila je P. M. (45), odgovorno lice preduzeća "Vrh Trade NS", zbog prevare.
Prevarili najmanje 16 privrednih društava za 30 miliona dinara
Foto: Pixabay
Sumnja se da su on i još jedna osoba za kojom se traga, od septembra 2018. do februara 2020. godine, dovodili u zabludu zakonske zastupnike i zaposlene u 16 privrednih društava, lažno prikazujući da je privredno društvo "Vrh Trade NS" solventno, navodeći tako dobavljače da im izdaju robu.
 
Ovu robu su zatim preuzimali uz davanje blanko menica bez pokrića, overavajući otpremnice pečatom privrednog društva "Vrh Trade NS" i svojim potpisima, da bi je potom prodavali za gotov novac bez evidentiranja prodaje u poslovnim knjigama.
 
Na ovaj način su, kako se sumnja, pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko 30.524.000 dinara, a na štetu dobavljača. 
 
Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.
  • Rango

    28.07.2021 13:20
    VRH

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija