Član Belivukove grupe u tužilaštvu govorio detaljno o ubistvima, za otmicu navodno dobio 10.000 evra

Nedeljnik NIN u broju od četvrtka donosi iskaz Bojana Hrvatina, osumnjičenog da je pripadnik grupe Veljka Belivuka, u kojem tvrdi da je gledao kada je Belivuk ubijao prethodno namamljene žrtve.
Član Belivukove grupe u tužilaštvu govorio detaljno o ubistvima, za otmicu navodno dobio 10.000 evra
Foto: Pixabay
Hrvatin je ispričao da je u Belivukovoj grupi dobio telefon sa zaštićenom Skaj aplikacijom i da je Belivuk na Skaju bio "Soprano", Miljković "Кratos", a naveo je kodna imena - nadimke na aplikaciji za os­tale članove grupe, između ostalih da je Radoje Zvicer koristio nadimak Borna.
 
Kako se navodi, detaljno je opisao kako je namamljen Goran Ve­ličković Goksi, u čemu je i sam učest­vovao. Naveo je da nije prisustvovao maltretiranju Veličkovića, ali da mu je Miljković ispričao "da ga je on lično rešio jednim udarcem se­kire".
 
Prema njegovim rečima, za učestvovanje u otmici Veličkovića dobio je 10.000 evra od Belivuka.
 
Hrvatin je opisao kako su Belivuk i Miljković, kada su otišli u Crnu Goru, stupili u kontakt sa osobom koja im je otkrila "štek" člana škaljaraca preko koga su hteli da namame Laza­ra Vukićevića i Aleksandra Šarca, koji je ubijen u sačekuši.
 
Detaljno je opisao kako je Vukićević namamljen preko Skaja, u čemu je i sam učestvo­vao.
 
"Lazar je ubijen isto veče kada je otet, a sutradan je ‘rešeno’ njegovo telo", rekao je Hrvatin i zatim op­isao kako su sklanjali tela koja su samlevena završavala u Dunavu.
 
Rekao je da je učestvovao u ubistvu Zdravka Radojevića.
 
Prvo su ga nate­rali, kako je rekao, da ostavi otiske na pištolju iz koga je bio plan da se puca na kuću Budimira, pa da po­sle tvrde kako se Radojević zbog to­ga sakrio.
 
"Nakon toga, Zdravka smo spustili u bunker (skrovita prosto­rija u garaži u Ritopeku) i tu ostaje­mo Miloš Budimir, Veljko Belivuk i ja. Кatona (Miljković) je u jednom trenutku došao ponovo…", rekao je Hrvatin i detaljno opisao kako je lično Belivuk sekirom ubio Radoje­vića.
 
Rekao je i s kim je sve učestvovao u ubistvu Milana Lje­poje. Naveo je da je imao zadatak da izazove lažni sudar, kao i u slučaju Radojevića, kada su Ljepoju vozili u Ritopek, da bi presekli put eventu­alnoj njihovoj pratnji.
 
Ispričao je kako su prvo gledali Ljepojin tele­fon sa Skaj aplikacijom i ispiti­vali ga o kontaktima. Naveo je da su u tajnu prostoriju on, Miljković i Miloš Budimir odveli Ljepoju dok su ostali pripadnici grupe ostali u kući. Opisao je kako je gledao kada je Belivuk ubio Ljepoju nožem.
 
Hrvatin je naveo i da su preko Skaja slali fotografije masakriranih tela Filipu Кoraću, vođi suparničkog klana.
 
Imenovao je članove grupe i rekao da su Belivuk i Miljković bili vođe, ali nije govorio o kontaktima sa pojedincima iz institucija.
 
Miljković o Jovanjici i Vulinu
 
Ovaj nedeljnik je objavio i iskaz iz Tužilaštva Marka Miljkovića, osumnjičenog da je bio najbliži saradnik Belivuka, u kojem govori o slučaju "Jovanjica" i tvrdi da je navodno, s tim u vezi, bio u kontaktu sa ministrom Aleksandrom Vulinom.
 
Miljković je govorio o Jovanjici, ali indirektno, ne navodeći o kojoj plantaži je reč.
 
Navodno ga je, prema njegovim rečima, Vulin zamolio da obezbeđuju imanje, čiji je vlasnik, a vo­di se na "nekog Nemca" (prvooptuženi za Jovanjicu Predrag Кoluvija ima i nemačko državljanstvo). Miljković je tu navodnu ponudu odbio jer nisu hteli da rade zajedno sa agentima BIA.
 
Dodao je: "Malo nakon tog razgovora dešava se hapšenje u tom gazdinstvu, što ja vi­dim iz medija i pustim mu poruku: "Je l’ ovo istina što se priča?" On meni na to odgovara kratko: "Ona sl… i ku… Dijana će mi za ovo debelo platiti." Posle toga nismo razgovarali na tu temu", piše NIN, u broju koji je od sutra u prodaji.
  • Sandra

    29.07.2021 07:51
    Bokte mazo ispada da ce nas ovi koljaci spasiti bede od ove vlasti.
  • Laloš

    29.07.2021 07:44
    Auuuu pa da je 10% od ovoga tačno naš državni vrh treba da se nada dugogodišnjim robijama.
  • Petar

    29.07.2021 06:25
    SNS sekta
    Ove monstrume su stitili clanovi SNS sekte koja je na vlasti. Oni nikada ne bi bili uhapseni da FBI nije provalio tu njihovu aplikaciju i poslao slike nasim kukavicama u policiji. Ni mi ostali koji nismo clanovi SNS sekte i ne saradjujemo sa organizovanim kriminalom nismo mnogo bolji, jer mirno gledamo sav ovaj uzas i nadamo se da ce neko drugi da otera ovu bandu koja nam unsti zivote.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.