Advokatica Jelena Stojić: Država dužna odgovor o ubistvu Miše Ognjanovića

Advokatica Jelena Stojić izjavila je da je poražavajuća činjenica da se državni organi rutinski obraćaju javnosti povodom ubistva osoba iz kriminogene sredine, ali ćute o ubistvu jednog advokata.
Advokatica Jelena Stojić: Država dužna odgovor o ubistvu Miše Ognjanovića
Foto: Pixabay
Od ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića prošlo je tačno tri godine.
 
"Кakvu pravnu sigurnost građani mogu da osećaju ako je jedan ugledni advokat ubijen ispred svog stan, pred sinom? Čemu mi da se nadamo", rekla je saradnica ubijenog advokata za list Danas.
 
Kako je istakla, državni organi dužni su da javnosti pojasne sve detalje vezane za praćenje Ognjanovića.
 
"Oni moraju da odgovore na tri ključna pitanja. Da li je Miša Ognjanović pre ubistva bio na merama praćenja i prisluškivanja? Ako je bio - zašto je bio? I najbitnije, ukoliko je on bio praćen u vreme smrti, kako je moguće da je naočigled onih koji su ga pratili moglo uopšte da se dogodi ubistvo", rekla je Stojić.
 
Кako je navela, okolnost da je Ognjanović bio praćen povlači jasnu paralelu sa slučajem ubistva novinara Ćuruvije.
 
List Danas podseća da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, bez izričitog pominjanja Ognjanovića, izjavio da je policija pratila jednog advokata neposredno pre ubistva, kao i da su i pre toga postojale spekulacije da je takav bio slučaj upravo sa Ognjanovićem.
  • V

    29.07.2021 15:38
    Mafijin advokat je odgovor na sva tvoja pitanja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija