RHMZ upozorio: Do naredne srede u Srbiji veoma visoke temperature

Republički hidrometeorološki zavod Srbije je danas izdao upozorenje da od sutra, do srede, 4. avgusta, očekuje veoma toplo vreme s najvišom temperaturom od 35 stepeni na severu, do 40 stepeni na jugu.
RHMZ upozorio: Do naredne srede u Srbiji veoma visoke temperature
Foto: 021.rs
U nedelju, 1. avgusta na jugoistoku lokalno i do 42 stepena.
 
U ponedeljak i utorak, 2. i 3. avgusta, visoka temperatura se očekuje samo na krajnjem  jugoistoku Srbije - do 37 stepeni, a u ostalim krajevima biće nešto niža.
 
U sredu, 4. avgusta, u svim krajevima Srbije ponovo će biti veoma toplo, piše na kraju upozorenja.
 
Za sutra se u Srbiji predviđa sunčano i veoma toplo vreme uz slab, promenljiv vetar. Najniža temperatura od 15 do 22  stepena, a najviša od 34 na severu do 40 stepeni na jugoistoku Srbije.
 
I u Novom Sadu i Beogradu će sutra vreme biti sunčano i veoma toplo uz slab, promenljiv vetar. Najniža temperatura oko 22 stepena, a najviša oko 35 stepeni.
 
Do kraja sedmice, 1. avgusta, vreme će u Srbiji biti sunčano i veoma toplo, s najvišom temperaturom od 35 stepeni na severu, do 40 na jugu Srbije, a u nedelju lokalno i do 42 stepena.
 
U ponedeljak i utorak, 2. i 3. avgusta, očekuje se niža temperatura, naročito na severu i zapadu Srbije, gde se očekuju maksimalno 28 do 32 stepena uz delimično povećanje oblačnosti, dok će na krajnjem jugoistoku biti i dalje veoma toplo - od 33 do 37 stepeni. Ponegde su mogući kratkotrajni pljuskovi.
 
U sredu, 4. avgusta, u svim krajevima Srbije vreme će ponovo biti veoma toplo, a od četvrtka, 5. avgusta, u severnim krajevima temperatura će biti malo niža, uz lokalne pljuskove sa grmljavinom.

Teme

vreme

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.