Danas isplata nagrada za osvajače olimpijskih medalja - izdvojeno 360.000 evra

Osvajačima medalja na Olimpijskim igrama Milici Mandić, Tijani Bogdanović i Damiru Mikecu, kao i njihovim trenerima, danas će biti isplaćene novčane nagrade, za šta je obezbeđeno 360.000 evra.
Danas isplata nagrada za osvajače olimpijskih medalja - izdvojeno 360.000 evra
Foto: FoNet/AP
To je rekao je ministar finansija Srbije Siniša Mali.
 
Za osvajanje zlatne medalje nagrada je 70.000 evra, za osvajanje srebrne 60.000 evra, a za bronzanu medalju 50.000 evra.
 
Mali je podsetio da su novčane nagrade sada izjednačene za ekipne i individualne sportove, i da su znatno uvećane u odnosu na prethodne Olimpijske igre u Riju 2016. godine, kada se za zlatnu medalju dobijalo 45.000 evra (40.000 u ekipnom sportu), za srebrnu medalju 40.000 evra (35.000 evra u ekipnom sportu), a za bronzanu 35.000 evra (30.000 evra u ekipnom sportu).
 
"Želeli smo da povećamo nagrade za osvajače medalje na olimpijskom takmičenju u Tokiju jer i na taj način želimo da im se zahvalimo za sve što su učinili, i što čine za našu zemlju, za to što su nas učinili ponosnima i srećnima i što su najbolji predstavnici Republike Srbije", naveo je Mali u saopštenju.
 
On je istakao veličanstveni uspeh Milice Mandić, Tijane Bogdanović i Damira Mikeca na Olimpijskim igrama u Tokiju, dodajući da su oni pružili najbolji primer mlađim generacijama koliko je važno baviti se sportom, trenirati, ne odustajati i boriti se za svoj cilj.
 
U Srbiji su, po rečima ministra znatno povećana izdvajanja za sport, pa su tako rebalansom budžeta iz aprila sredstva Ministarstva omladine i sporta povećana za 28,5 odsto. Tada je za Olimpijski komitet Srbije opredeljeno dodatnih 118 miliona dinara, kako bi se obezbedili maksimalni uslovi za kvalitetne pripreme sportista i timova za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju.
  • ljubica

    13.08.2021 13:19
    bogati i siromašni
    Naš predsednik je obrnuti Robin Hud. Otima od siromašnih pa daje bogatima. Što se mene tiče sasvim bi im bilo dovoljno 7.000 pa da se lupaju nogama u guzicu. Toliko bolje plaćeni radni čovek , od čijih se para to daje, zaradi za godinu dana.
  • Zos

    30.07.2021 10:35
    Za 42 godine rada nisam uspeo toliki novac da zaradim. Dokle će ići ludost ove vlasti.
  • Istvan

    30.07.2021 10:18
    Medijsko pranje mozga naroda
    Sve sto podstice emocije u narodu, Vucic rasipa narodne pare na to, ukljucujuci sportske medalje, majmunisanje influensera/youtubera, rijaliti majmunisanje, rijaliti skupstina, medijsko majmunisanje Seselja/Cede/Canka.... Emocije u narodu su najlaksi nacin za manipulisanje i hipnotisanje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.