Petnica podnela krivičnu prijavu: Janev nije novi direktor, već zakonski zastupnik

Srđan Janev nije novi direktor Istraživačke stanice Petnica, poručuju u Upravnom odboru povodom informacije koja je pre dva dana stigle medijima sa lažne mejl adrese.
Osim lažnog medijskog saopštenja, mejl je sadržao i lične podatke koji nisu javno dostupni i koji prema Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti ne smeju da se dele bez saglasnosti, upozoravaju u Petnici. 
 
Upravni odbor Petnice je zbog toga podneo krivičnu prijavu nadležnim organima.
 
"Podsećamo javnost na odluku da Upravni odbor ISP upravlja Istraživačkom stanicom Petnica do imenovanja novog direktora, zarad obezbeđivanja njenog nesmetanog rada. Činjenica je da je Srđan Janev upisan kao zakonski zastupnik ISP u APR-u jer je zakonska obaveza udruženja građana da izabere i upiše zastupnika u registar, ali on nije upisan kao novi direktor već kao predstavnik Upravnog odbora čiji je član. Javnost će biti blagovremeno obaveštavana o svim koracima koje ISP preduzima, ali isključivo zvaničnim kanalima – sa zvaničnog domena ISP i putem veb stranice", poručuju u Petnici.
 
Nikola Božić, prethodni direktor Petnice, podneo je ostavku pre mesec dana, a Upravni odbor podržao je tu odluku.
 
Podsetimo, o seksualnom zlostavljanju u Petnici javnost je saznala nakon što su polaznice u razgovoru za nedeljnik Vreme detaljno ispričale kroz šta su prošle. Napasnik, koga žrtve oslovljavaju sa S, terao je devojčice da se skidaju i fotografisao ih gole.
 
Kako je nedeljnik Vreme objavio, sa nasilnikom je sporazumno raskinut radni odnos 2017. godine. Ipak, iako zvanično, od 2017. nema nikakve veze sa Istraživačkom stanicom Petnica, mejl prepiske u koje je Vreme imalo uvid pokazuju da je aktivno učestvovao u izradi "Petničkih svezaka".
 
Pet žrtava seksualnog nasilja, ekskluzivno su za nedeljnik Vreme, ispričale svoja traumatična iskustva, odnosno šta su doživele tokom boravka u Istraživačkoj stanici Petnica. Reč je o periodu od 2003. do 2014. godine.
  • Piško

    30.07.2021 09:53
    ...
    Uvek sam govorio za Petnicu da je običan zbir politikanata a da "nauka" i "talenti" žive samo na rečima.
  • Banderaš

    30.07.2021 08:45
    Ološ
    U Srbiji je sve lažno,od ljubavi,doktorata,kumstva i prijateljstva-do lažnih direktora,lažnih grudi,lažnih patriota,,,(spisak je podugačak).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.