Preporuku o trećoj dozi vakcine davaće izabrani lekari

Preporuku za treću dozu vakcine protiv kovida-19 pacijentima koji su hronični bolesnici davaće izabrani lekari, ali još uvek ne postoje detaljna uputstva o proceduri.
Preporuku o trećoj dozi vakcine davaće izabrani lekari
Foto: 021.rs
To je izjavio koordinator vakcinalnog punkta na Beogradskom sajmu Zoran Bekić.
 
On je za Politiku istakao kako još uvek ne postoji stručno-metodološko uputstvo, a lekari čekaju i na usklađivanje sa propisima koje treba da odobri Agencija za lekove i medicinska sredstva.
 
Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović kaže da se odluka o trećoj dozi za sada odnosi samo na hronične bolesnike, one sa transplantiranim organima ili imaju stanja narušenog imuniteta.
 
Tiodorović ne očekuje da će odluka o trećoj dozi za zdrave građane biti doneta pre sredine avgusta.
 
"Treća doza možda neće biti potrebna za zdrave ljude koji su odlično "odgovorili" na vakcinu, i kod kojih se titar antitela odlično održava na jednom nivou", smatra Tiodorović.
 
Epidemiolog Zoran Radovanović podseća da je u državama čiji su se građani vakcinisali kineskom vakcinom, poput Bahreina, Turske i Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao treća doza davana Fajzerova vakcina, jer su istraživanja pokazala da kombinovanje daje bolji imunski odgovor.
 
"Ukoliko građani Srbije budu mogli da biraju treću dozu, onda najpre treba izabrati vakcine koje su pravljene na bazi informacionih tehnologija, kao što su Fajzer i Moderna", sugerisao je Radovanović.
  • Pera

    30.07.2021 13:03
    Potpuni idiotizam
    Btavo za glupost. To znači da bar nas 3.000.000 ljudi treba da idemo kod izabranog lekara da se posavetujemo za treću dozu vakcine.
  • Bora

    30.07.2021 12:53
    Kako
    Kako mislite da ce izabrani lekar dati preporuku za trecu dozu vakcije kada sam nije vakcinisan ni jednom dozom jer je protiv vakcine. Moj lekar je stava da
    #ne daj boze# mora da primi vakcinu i sada meni treba da iznese sata za preporuku za prijem trece doze. Ko je ovde lud, verovatno ja.
  • Novi Sad

    30.07.2021 12:41
    Test
    U kovid ambulanti na novom naselju totalni neprofesionalizam. Dva puta dolazim na testiranje i svaki put kazu dodjite sutra, a nema guzve. Ne vidim ni jedan razlog za takvo ponasanje!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija