Čaba Der osuđen na 40 godina zatvora

Viši sud u Beogradu osudio je danas Čabu Dera na 40 godina zatvora, zbog teškog ubistva na podmukao način Beograđanina Nebojše Markovića 5. januara 2019. godine.
Čaba Der osuđen na 40 godina zatvora
Foto: 021.rs
Alen Cigler osuđen je na četiri godine zbog pružanja pomoći izvršiocu posle počinjenog krivičnog dela.
 
Deru je presuda doneta u odsustvu, jer je u Mađarskoj već osuđen na doživotni zatvor zbog dva ubistva.
 
Cigler će u pritvoru u kome se nalazi od hapšenja dan nakon ubistva ostati do pravosnažnosti presude, ili do isteka kazne, a oba osuđena imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u roku od 15 dana od prijema pisanog otpravka presude.
 
Iako je optužnicom bio označen kao saučensik i saizvršilac, sud je ocenio da Cigler nije znao da Der ima nameru da ubije Markovića i da mu je samo bio vozač.
 
Der je uhapšen u Pragu 1. januara 2019. a njegovo izručenje su, pored Srbije, tražile i Španija, Holandija i Mađarska, kojoj je izručen 18. jula te godine.
 
Der je policiji u Budimpešti priznao ubistvo Markovića, tvrdeći da je meta bio njegov zet Aleksandar Šarac, pripadnik jednog od crnogorskih kriminalnih klanova u Beogradu, koji je kasnije ubijen.
 
Cigler je u iskazu pred sudom negirao saučesništvo, objašnjavajući da jeste vozio "Fiat punto", ali da nije znao da će Der počiniti ubistvo.
  • Dete rock'n rola

    30.07.2021 15:20
    Aha, znači kad umre u Madjarskom zatvoru, onda će njegov leš prebaciti ovamo u zatvor da mu naši ne daju da izadje još 40 g. Logično.
  • komentator

    30.07.2021 14:07
    komentar
    Naslov je trebao biti 'posthumno osudjen na...'
    Vrlo hrabra i odlucna presuda naseg suda sada kada je potpuno besmislena i bespotrebna :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.