Narodna stranka: Tužilaštvo još nema nalaz obdukcije vojnika poginulog na Pešteru

U Višem tužilaštvu u Novom Pazaru kažu da im, mesec dana posle pogibije na Pešteru starijeg vodnika prve klase Vojske Srbije Dejana Stojkovića, još nisu dostavljeni obdukcioni nalazi.
Potpredsednik Izvršnog odbora Narodne stranke Nikola Lakić navodi da je takav odgovor dobio iz tog tužilaštva.
 
"Posle mesec dana nemaju informaciju o uzroku smrti Stojkovića. Nemaju ili ne žele da to dostave", rekao je Lakić i nazvao "čudnom" činjenicu da još nema zvaničnog dokumenta kako je došlo do pogibije.
 
On je ocenio da je Ministarstvo odbrane, zvaničnom verzijom da je Stojkoviću pozlilo, obmanulo porodicu stradalog podoficira, pripadnike Vojske i celokupnu javnost o toj tragediji.
 
"Ministarstvo odbrane nije želelo da pruži pravu informaciju da se u oklopnom transporteru aktivirao protivpožarni sistem i da je Stojković zbog toga izgubio život", naveo je Lakić, uveren da "tužilaštvo nepostupanjem pokušava da pomogne izvršnoj vlasti".
 
Prema njegovom tumačenju, tužilaštvo nije odgovorilo ni da li je vozilo bilo tehnički ispravno, zbog toga što i samo, kao i Ministarstvo odbrane i celokupne strukture u bezbednosnom sistemu, zna u kakvom su stanju, ne samo to, nego mnoga vozila u Vojsci Srbije.
 
Kako je naglasio, u postupku povodom smrti Stojkovića potrebno je utvrditi političku i krivičnu odgovornost.
 
Lakić tvrdi da politička leži na predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru odbrane Nebojši Stefanoviću, "a krivičnu možemo tražiti kroz institucije države, preko tužilaštva".
  • Dragan

    31.07.2021 19:52
    .
    Zašto?
    Zato što se nameštaju dokazi.
    Toliko o našoj državi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija