Vučić: Sutra Vulin i ja podnosimo krivične prijave protiv sebe

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio da će on i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sutra podneti krivične prijave protiv sebe.
Vučić: Sutra Vulin i ja podnosimo krivične prijave protiv sebe
Foto: 021.rs
Kako je rekao, to će učiniti kako bi se ispitali svi navodi medija koji su ih dovodili u vezu s kriminalnim klanom Veljka Belivuka.
 
"Što se tiče informacija oko učešća ministra Vulina i mene, koje su nas svrstavale u kriminalne klanove, kažem da ćemo sutra podneti krivičnu prijavu protiv sebe, da nađemo nekog da to uradi, da se ispita sve što su određeni mediji prenosili. Nisam bio u stanu na Zvezdari, i spreman sam da odgovaram na sva pitanja. Spreman sam da sebe unizim da odem na poligraf, ali se nadam i da će neki drugi otići na poligraf da pričaju o finansijama", naveo je Vučić za RTS. 
 
On je demantovao da se susretao sa Veljkom Belivukom kako se spekulisalo u javnosti i istakao da u slučaju Belivuk nije bilo nikakvog učešća FBI i da ta služba nije dostavila bilo kakve podatke u vezi sa ovim slučajem.
 
"Želim da čestitam specijalnom tužilaštvu i svima koji su radili na pisanju optužnice protiv Belivuka, svim pripadnicima policije i BIA. Sve što smo radili, gotovo sve sa izuzetkom podrške i pomoći kod dokaza, FBI nije radio ništa, to su bile evropske službe. FBI nas je obavestio za aplikaciju Anum, koju kontroliše CIA. Ne postoji učešće FBI u slučaju Belivuk. Ja sam razumeo Stefanovića da FBI nije radio na slučaju Belivuk, moguće da je pogrešio i da su novine pogrešile", naveo je predsednik.
 
Vučić je rekao da u Srbiji nema nijednog mafijaškog ubistva ove godine, što nije slučaj sa nekim zemljama koje Srbiji drže lekcije o vladavini prava.
  • Ma

    18.08.2021 10:59
    ajde
    Ma ajde, dokle ti misliš da će ti prolaziti ti medijski trikovi, sva ste čudovišta vi stvorili, sve činjenice upućuju na vas.
    Ali to nije ništa novo setimo se PREMIJERA Zorana Đinđića, tad RADIKALI a sad SNS, i naravno so na ranu Socijalisti. Šta ste izgovarali i koga bodrili, bando.
    SRAM I BEDA
  • Bili Kid

    02.08.2021 12:37
    "To stalno laganje i nema za cilj da narod poveruje u lazi, vec je cilj da ni u sta ne veruje. Takvom narodu nije oduzet kapacitet za akciju, vec kapacitet da misli i sudi. Sa takvim narodom mozete da radite sta hocete."

    - Hannah Arendt (1906 - 1975)
  • RVojvodina

    02.08.2021 12:35
    Meni se ovo mnogo dopada sto Vucic i Vulin rade, unistavaju jednu vaznu instituciju Republike, cime ubrzavaju buduci teritorijalni raspad Republike. Hvala ti Vucicu na tome!

    Vojvodina ce moci da izvuce koristi i samostalno krene putem EU i civilizovanih nacija i republika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija