VIDEO: MUP angažovao dodatne vatrogasce zbog velikog požara na Mokroj Gori

MUP je uputio dodatne snage vatrogasno-spasilačkih jedinica ka Mokroj Gori, kako bi sa kolegama koji su već na terenu, stavili pod kontrolu požar koji je juče posle podne zahvatio suvu travu.
VIDEO: MUP angažovao dodatne vatrogasce zbog velikog požara na Mokroj Gori
Foto: 021.rs
Kako je sinoć za Tanjug rekao načelnik Odeljenja za vanredne situacije Užica, Saša Cicvarić, požar je izbio na području Brezovice na Mokroj Gori, a na nepristupačnom terenu gori oko 100 hektara šume.
 
"Mećavnik nije zahvaćen požarom, a nisu ugožena ni domaćinstva na ovom području", dodao je Cicvarić.
 
On je naglasio da gašenje požara otežavaju jak vetar i visoka temperatura.
 
 
U saopštenju MUP navodi se da su upućena još 82 vatrogasca-spasioca iz 10 gradova Srbije sa teškom mehanizacijom, autocisternama i vozilima za gašenje šumskih požara, 78 pripadnika specijalizovane jedinice civilne zaštite, kao i pripadnike dobrovoljnih vatrogasnih društava.
 
S obzirom na izuzetno nepovoljne vremenske uslove, jak vetar i nepristupačnost terena, MUP pojačava dejstvovanje radi brže lokalizacije i likvidacije požara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.