NUNS: Postupiti po preporukama Pašalića u slučaju upada na izložbu u Staroj Kapetaniji

NUNS je saopštio da je Zaštitnik građana "utvrdio propuste" u radu policije povodom upada grupe maskiranih osoba 13. oktobra 2020. na izložbu u okviru festivala "Novo doba", u Staroj Kapetaniji.
NUNS: Postupiti po preporukama Pašalića u slučaju upada na izložbu u Staroj Kapetaniji
Foto: 021.rs
Nezavisno udruženje novinara Srbije zatražilo je da se postupi po preporukama Zaštitnika građana Zorana Pašalića.
 
"Zašto je većina napadača ostala van domašaja zakona, iako za neke od njih postoji opis, odnosno postoje objave na Fejsbuk stranicama koje mogu ukazati na potencijalne učinioce, o čemu je tužilaštvo obavešteno. Šta se dešava sa pretnjama smrću koje su upućene autorima i organizatorima izložbe putem interneta, pošto su za neke od njih nadležnim organima priloženi podaci o profilima i IP adresama", naveo je NUNS.
 
U saopštenju se podseća da je Marko Somborac, kao jedan od učesnika izložbe, 27. januara ove godine podneo pritužbu Zaštitniku građana na rad pollicije, a da je 30. jula Zoran Pašalić odgovorio.
 
On je utvrdio da je policija neefikasno postupila prilikom dobijanja informacija o pretnjama smrću, koju je dobio organizator, i uništenju imovine.
 
Takođe je dao preporuku da se utvrdi identitet svih odgovornih za upad, kao i da se pokrene disciplinski postupak protiv policajca koji nije preduzeo sve potrebne mere.
 
NUNS je naveo da "zahteva brzu, temeljnu i transparentnu istragu, kao i da nadležni organi i institucije usvoje preporuke Zaštitnika građana".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.