Mediji: Izbori na svim nivoima između 20. marta i 3. aprila

Izbori u Srbiji najverovatnije će biti održani istovremeno na svim nivoima u periodu između 20. marta i 3. aprila sledeće godine, nezvanično saznaje Blic.
Mediji: Izbori na svim nivoima između 20. marta i 3. aprila
Foto: FoNet (Aleksandar Barda)
List navodi da je to rečeno na današnjoj, desetoj rundi međustranačkog dijaloga, kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
 
"Na osnovu svega što je izrečeno čini se da je vlast spremna na ustupke oko svega što se moglo čuti do sada, pa i dogovora oko cenzusa. Bilo je reči o tome da bi predsednički, parlamentarni i beogradski izbori trebalo da budu održani u isto vreme, u perodu od 20. marta do 3. aprila", rekao je izvor tog lista.
 
Učesnici dijaloga su se dotakli, kako prenosi list, "teme finansiranja kampanje i ocenili da je teško podmiriti troškove uz dosadašnji sistem finansiranja, pošto se 20 odsto planiranih sredstava iz budžeta raspoređuje ravnomerno podnosiocima izbornih lista, a onda preostalih 80 odsto na one koji su prešli cenzus, srazmerno mandatima".
 
Izvor je naveo da je bilo reči o tome da se takva raspodela promeni, da više novca dobiju podnosioci lista.
 
Bilo je reči, naveo je sagovornik Blica, i o smanjivanju funkcionerske kampanje, ali i o konkretnim stvarima koje se tiču izbornog dana.
  • beogradocentrizam

    03.08.2021 18:24
    Tipična vest iz BG tačke gledišta. Ne sete se spomenuti pokrajinske izbore (osim ako i na njih nisu mislili pod "paralentarni", ali mislim da nisu).
    Isto kao kad TV NS javlja kad su đački raspusti, pa ne prilagode vest nego kažu "Raspust je od... do..., a za đake u Vojvodini od... do..."
    Pa valjda ako su TV NS treba prvo da kažu onaj deo vesti koji se direktno odnosi na nas...

    @bot Марина
    Napisali ste: "Странке на власти су у збиру на 65%"
    Zaboravili ste (namerno) reći 65% od čega.

    65% od samo onih koji su izašli na izbore je jedva 30% od ukupnog broja glasača.
    Dakle vi i vaši vladate sa tek oko 1/3 podrške ukupnog punoletnog stanovništa i taj broj nikako ne premašujete niti ćete.
  • Mile rent-a mozak

    03.08.2021 12:35
    U Srbiji još ima nekih nivoa? Nivoa fekalija, gluposti, morala, pameti, kulture, obrazovanja? Ima samo nivo uvlačenje u dupe svakosatnom sokoćalu.
  • Mark

    03.08.2021 11:40
    R.vosa
    Slazem se sa vecinom sto si napisao ali vojvodina nezavisna..to nema teorije.A evropa nas zeli samo tako..Pogleda sastav stanovnistva vojvodine i bice ti sve jasno.Nezavisnost zele samo pripadnici manjina i ovi sto pate za starim vremenima kad su u potkosulji i papucama isli u prodavnicu..i da..da im se vrati prodata zemlja da mogu opet prodati..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija