FOTO: Građani u Lazarevcu protestovali zbog nestašice vode

U Lazarevcu je održan protest građana i predstavnika opozicionih partija - "Lazarevac žedan vode i slobode".
FOTO: Građani u Lazarevcu protestovali zbog nestašice vode
Foto: FoNet/AP
Ispred zgrade Opštine Lazarevac okupilo se oko 200 građana Lazarevca.
 
Zahtev koji svi oni upućuju gradskim vlastima je rešavanje pitanja vodosnabdevanja u ovom gradu. Restrikcije vode su problem koji Lazarevac ima već više decenija, prema rečima građana, a posebno je učestao u poslednjih 15 godina.
 
Pored toga što konačno žele da se reši pitanje vodosnabdevanja, oni takođe traže od gradskih vlasti da ih redovno obaveštavaju kada će se restrikcije dogoditi, javlja reporter N1.
 
 
Zbog svega toga, građani traže i ostavku direktora komunalnog preduzeća u ovom gradu.
 
Skup su organizovale opozicione partije, i one su pozvale Lazarevčane da se okupe na trgu večeras kako bi protestovali, zbog, kako kažu, gradska vlast zanemaruje problem koji postoji više decenija.
 
Zanimljivo je da je danas Lazarevac posetio i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji je obećao rešenje ovog problema. On je najavio da će Grad Beograd raspisati tendere za kopanje bunara koji bi trebalo u narenom periodu reše problem vodosnabdevanja.
 
Vesić je istakao da se ne može očekivati instant rešenje,a kao i da Lazarevac u narednih pet, šest godina treba da se osloni na bunare, sve dok ne bude izgrađena fabrika vode "Makiš 3". Obećao je i ulaganje dodatnih sredstava i rešavanje ovog problema.
 
Lazarevčani su rekli da je poslednjih nekoliko dana, dok je na snazi bio crveni alarm, i kada su temperature bile preko 35 stepeni, oni nekoliko puta u toku dana nisu imali vodu. Poseban problem je što vode nema često uveče, onda kada se ljudi vraćaju sa posla i kada im je najpotrebnija tokom letnjih dana.
  • Fekkete Šandor

    04.08.2021 07:51
    Građani u Lazarevcu protestova
    Priroda se sama brani protiv osvajača. Zagađena voda, zagađen vazduh i GMO hrana se bore protiv dođoša koji osvajaju nove teritorije.
  • Noce 1955

    04.08.2021 01:47
    Došlo iz zadnjice u glavu
    "Najveći neprijatelj slobode nije car, ni robovlasnik, ni gonič robova."
    "Najveći neprijatelj slobode je srećan rob."

    -Jack London
  • Čarli

    04.08.2021 00:56
    Sloboda
    Uglavnom, moramo se ujediniti lokalno da bi neman oterali sa naše grbače. Politikom ćemo se baviti kad uspostavimo demokratije. A demokrariju ćemo imati kad obezbedimo svima vodu, kanalizaciju, čist vazduh, puteve. Zajedno do pobede nad zlim čarobnjakom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.