Infektolog Preveden: Treća doza vakcine protiv korone biće neophodna

Predsednik Udruženja infektologa Srbije Tomislav Preveden izjavio je da će treća doza vakcine protiv korone svakako biti neophodna.
Infektolog Preveden: Treća doza vakcine protiv korone biće neophodna
Foto: 021.rs
On je rekao da stručna tela u Srbiji treba da daju predloge ko prvi treba da je primi, koja vakcina da bude upotrebljena i u kom trenutku dati tu dozu.
 
"U tom smislu veoma je važno da građani veruju institucijama koje će napraviti plan o trećoj dozi", rekao je za list "Danas" infektolog iz Kliničkog centra Vojvodine Tomislav Preveden.
 
On je ukazao i da između sojeva virusa kojim su oboleli zaraženi ne postoji značajna razlika u kliničkoj slici, pogotovo među hospitalizovanim pacijentima.
 
"Ono što se, međutim, primećuje jeste uticaj vakcinacije, odnosno da sada u bolnicama uglavnom imamo radno sposobno stanovništvo, srednje i mlađe dobi, dok je ranije bilo mnogo više starijih", naveo je Preveden.
 
On je rekao da je ta starosna kategorija stanovništva većinom vakcinisana, tako da virus zahvata pre svega osobe koje nisu primile vakcinu.
  • Ema

    05.08.2021 22:26
    Shvatiti vaznost vakcinacije je stvar inteligencije.
  • Mile rent-a mozak

    04.08.2021 12:06
    Ovaj narod mogu da probaju da izleče samo veterinari.
  • Tamara

    04.08.2021 11:42
    Nesto je rekao da gradjani veruju institucijama. U tome je cela srž.
    Prvi put u istoriji mog života ja u te institucije ne verujem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija