Vesić o nameštanju oglasa za zakup sportskih terena: Mogao je da se javi i Federer

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić odbacio je navode da su pri raspisavanju oglasa za zakup sportskog kompleksa na Dorćolu dati uslovi koje može da ispuni samo firma porodice Novaka Đoković.
Vesić o nameštanju oglasa za zakup sportskih terena: Mogao je da se javi i Federer
Foto: 021.rs
Vesić je rekao da su na taj oglas mogle da se i jave i svetske kompanije, koje ispunjavaju uslove o organizovanju teniskih turnira, te u tom kontekstu pomenuo i tenisera Rodžera Federa.
 
"Nije tačno da postoji samo jedna kompanija, postoji samo jedan organizator takvih turnira u Srbiji, ali postoje takve kompanije širom sveta. Recimo, organizuje ih i Rafael Nadal. Organizuje ih i Rodžer Federer", rekao je Vesić, kako je preneo N1.
 
Vesić je rekao i da je obaveza ponuđača na tenderu bila da mogu da organizuju teniski turnir ATP 250 i ATP 500, te dodao da je tačno da to u Srbiji može samo jedna firma, odnosno preduzeće porodice Đoković.
 
On je rekao i da je Đokoviću nudio da besplatno preuzme teniske terene na Dorćolu ali da to Novak nije želeo da uradi, već je, kako je Vesić naveo, "insistirao da plati".
 
Prema Vesićevim rečima, kada Novak Đoković organizuje teniske turnir to znači ogromnu promociju i Beograda i Srbije.
 
"Želimo da Novak Đoković radi u Srbiji, a ne da ga oteramo", rekao je Vesić.
 
On je ocenio i da Đoković, u bilo kom svetskom centru može da dobije organizaciju teniskih turnira.
 
"Da Đoković ode kod gradonačelnika Berlina, Londona, Minhena… i predloži da organizuje turnir, siguran sam da bi sve dobio besplatno", rekao je Vesić.
 
Transparentnost Srbija je ranije saopštila da je Grad raspisao oglas za zakup sportskog kompleksa na Dorćolu sa uslovima kojima se izigrava svrha javnog nadmetanja "jer može da ih ispuni samo jedna firma, koja je organizovala ovgodišnje teniske turnire i ATP 250 i WTA 250".
 
Oglašeno je davanje u dugoročni zakup sportskog centra koji se nekada zvao "25. maj", a sada "Milan Gale Muškatirović", na Dorćolu a u oglasu je navedeno i da će postupak davanja u zakup biti sproveden i ako pristigne samo jedna ponuda.
 
Na osnovu ostalih uslova, kako je ukazala Transparentnost Srbije, jasno je da može da ih ispuni samo firma koja je organizovala ovogodišnji "Belgrade Open" i koja je u vlasništvu nekog od članova porodice Đoković.
 
Ukazano je i da "propisi ne prepoznaju mogućnost postavljanja ovakvih uslova" a da je, kako je navedeno "uredbom predviđeno da se u oglasu moraju propisati uslovi koji se odnose na zakup, a nije propisano postavljanje uslova koji se odnose na samog zakupca".
 
"To je i logično, jer bi gradu koji daje zemljište u zakup trebalo da bude cilj da kroz zakup ostvari što veću zaradu, a ograničavanje konkurencije uvek ima za posledicu smanjenje zarade", istakla je Transparentnost Srbija.
  • Reket

    04.08.2021 10:23
    Koliko?
    On (vesic) ponudio je besplatno ali je Nole insistirao da plati. A jel to Vesiceva imovina da je poklanja? Što nisi ponudio Teniskom savezu? Nemaju da ti plate reket?
  • Demokratija

    04.08.2021 08:52
    Pisaj po sirotinji
    Popne se predsednik na katedralu i pisa dole po masi. I kaze, evo ljudi to je demokratija, mogu ja da pisam na vas, ali mozete i vi na mene, slobodno.
  • piš

    04.08.2021 08:36
    Pišanje po nama se nastavlja nesmanjenom žestinom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.