Vakcinisao se i Piroćanac koji već 15 godina živi u pećini

Piroćanac Panta Petrović, poznat po tome da već 15 godina živi u pećini, vakcinisao se i pozvao sve da se vakcinišu u što većem broju.
"Primio sam prvu dozu vakcine, očekujem poziv za drugu dozu. Nisam se mnogo razmišljao, vakcinisali su se i svi moji prijatelji, drugari i apelujem na sve da se vakcinišu, jer smo naročito mi ljudi sa sela ugroženi. Korona lako može iz grada da dođe u selo, šumu, svuda gde ima ljudi", rekao je Petrović.
 
Da se preseli u pećinu u živopisnom kanjonu Gradašničke reke, Panta se odlučio kako bi, kako kaže, imao potpunu slobodu i nijednom se nije pokajao zbog svoje odluke.
 
Poznat je kao vrsni majstor, napravio je tri mosta koja je darivao Piroćancima, a napravio je i svojevrsnu gondolu – koju on naziva "Pantino gnezdo", gde, kako kaže, rado uživa, ponekad i odrema.
 
"O svom trošku sam napravio tri mosta, jedan u gradu, jedan ovde u kanjonu Gradašničke reke i jedan kod vodopada prema Knjaževacu. Najveći most koji sam napravio je 20 metara dugačak i pet tona težak. Sva tri mosta sam poklonio sugrađanima na korišćenje. Napravio sam i gondolu - 'Pantino gnezdo' gde rado uživam u vožnji, cvrkutu ptica, šumu reke. Gondola je na visini od oko 40 metara", rekao je Petrović.
 
Iako živi u pećini, Panta je, kako kaže, omiljen među ženama, a ni sam ne zna koliko dece ima.
 
"Bog je rekao da se množimo i Paki je tako i napravio. Priča se da jurim žene, međutim, one mene jure, a njih treba da pitate zašto je to tako. Ne znam kolko dece imam, imam ih i po inostranstvu i ovde", kaže Petrović.
 
Njemu ne predstavlja problem ni to što odmah iznad pećine prolazi vučja staza kojom vukovi prolaze i idu dalje ka Staroj planini.
 
"Vukovi prolaze noću, a kada ih čujem da se oglašavaju, ja ih pozdravim na svoj način i stavim im do znanja da ovde ima ljudi. Nakon toga, oni samo nastave svojim putem ka planini", kazao je Petrović.
  • Goranđel

    04.08.2021 12:41
    bravo za vakcinaciju
    Zdrav razum se u Srbiji izgleda lakse nalazi po pecinama nego u gradovima gde zive "obrazovani"...

    @use protection
    svaka cast za komentar, ne prestajem da se smejem vec 15 min:))
  • use protection

    04.08.2021 10:32
    Ima logike. Da ne zarazi slepe miseve.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.