Krkobabić: Sutra ili prekosutra razmatranje zahteva za kupovinu seoskih kuća

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić najavio je da će komisija sutra ili prekosutra početi da razmatra zahteve pristigle na konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće.
Krkobabić: Sutra ili prekosutra razmatranje zahteva za kupovinu seoskih kuća
Foto: 021.rs
"Imamo ogroman broj zahteva, iz različitih delova Srbije stižu različite ciljne grupe. Komisija počinje sa radom i očekujem da ćemo već sutra ili u petak odobriti prva sredstva za te kuće", rekao je Krkobabić.
 
Pozvao je sve koji su državljani Srbije, imaju manje od 45 godina, nemaju imovinu i žele da se osamostale da se prijave na konkurs na koji su se, kaže, do sada javile porodice sa decom, mladi bračni parovi, profesori koji rade u prosveti, ali nemaju svoju kuću ili stan.
 
Podsetio je da je vlada usvojila uredbu o utvrđivanju programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu mini-buseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva, kao i uredbu o utvrđivanju programa dodele bespovratnih sredstava za organizovanje manifestacije "Miholjski susreti sela".
 
Naveo je da će te susrete organizovati lokalne samouprave, a da će Ministarstvo za brigu o selu finansijski pomoći njihovo održavanje, te da će konkurs uskoro biti raspisan.
 
"Oni će konkurisati, dobiće sredstva i takmičiće se sela u okviru opštine", rekao je Krkobabić i dodao da će u okviru "Miholjskih susreta sela" biti organizovane različite aktivnosti - pevanje, recitovanje, folklor, kulinarske veštine...

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija