Transparentnost: Tri lako proverljive laži Gorana Vesića

Transprentnost Srbija ocenjuje da Goran Vesić u svojim nastupima povodom oglasa za zakup sportskih terena koristi veoma lako proverljive laži.
Transparentnost: Tri lako proverljive laži Gorana Vesića
Foto: 021.rs
Kako se navodi u saopštenju ove organizacije, prva laž je da su "na oglas mogle da se jave i svetske kompanije koje ispunjavaju uslove o organizovanju teniskih turnira".
 
"U oglasu koji je u međuvremenu uklonjen sa sajta Grada, ali je sačuvan u internet arhivi kao prvi uslov se navodi da zakupac može biti pravno lice osnovano u Republici Srbiji koje posluje najmanje jednu godinu", podseća Transparentnost. 
 
Druga laž je da je obaveza na tenderu bila da mogu da organizuju teniski turnir ATP250 i ATP500.
 
"U oglasu se navodi ATP250 ili WTA250 i ne navodi se dužnost da se dokaže da će turniri biti organizovani u budućnosti, već samo da je takav turnir organizovan u proteklih godinu dana", podseća Transparentnost.
 
Kako kažu, laž je i da su u oglasu su navedene katastarske parcele i da se na njima nalaze samo teniski tereni i prateći objekat u funkciji tenisa.
 
"Kao što svako može da se uveri na stranici katastra najveći deo prvopomenute parcele čine upravo zatvoreni i otvoreni bazeni, a u manjem delu teniski tereni. Zameniku gradonačelnika i zakupcu je verovatno poznato koji objekti su predmet zakupa ali to nije bilo poznato iz oglasa za javno nadmetanje, niti je u oglasu bilo navedeno da postoji neka dodatna dokumentacija gde se bliže opisuje predmet zakupa", navodi ova organizacija.
 
Podsećaju i da je Grad Beograd imao mogućnosti da na zakonit način i uz čiste račune podrži organizovanje turnira "Serbia Open" - kroz sprovođenje postupka za javno-privatno partnerstvo ili budžetskim subvencijama za sport, umesto što je sprovedeno "javno nadmetanje" za unapred odabranog partnera.  
  • Skot Pek

    04.08.2021 18:16
    Ljudi lazi
    I sve im je ovako mutno i.lazljivo.
    Naravno Noletu to ne treba pandan siguran da će ih otresti
    Njemu najmanje trebaju Lazi i muljaze bratije na vlasti
  • Rokvic radivoje

    04.08.2021 15:55
    Odgovorno tvrdim da bi dr pop bio bolji zamenik gradonacelnika bg od svog dvojnika
  • @Naja

    04.08.2021 15:08
    Pozdravila te novakova rodbina tako naivnu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.