Brnabić: Srbija neće više nabavljati vakcine protiv kovida

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da se ne planira nabavka novih vakcina protiv korona virusa, i istakla da ih ima dovoljno za vakcinaciju i "buster" dozu.
Brnabić: Srbija neće više nabavljati vakcine protiv kovida
Foto: 021.rs
Brnabić je podsetila da će u Srbiju u četvrtom tromesečju ove godine stići i vakcina kompanije Moderna.
 
Najavila je da će Srbija deo vakcina donirati zemljama kojima je takva pomoć potrebna, i istakla da se radi o "našim partnerima u Africi".
 
Premijerka je dodala da je dobro što je Srbija danas prešla prag od 50 odsto vakcinisanih, ali i upozorila da smo daleko od kolektivnog imuniteta.
 
"Moramo bolje, a to što imamo sada nam daje bolju situaciju, pa tako ne raste drastično broj hospitalizovanih", rekla je Brnabić.
 
Na pitanje šta će država raditi da poveća broj vakcinisanih, s posebno među školskom decom starijom od 12 godina, odgovorila je da država može samo da apeluje, moli i da se bori protiv lažnih vesti zbog kojih mlađi odbijaju da se vakcinišu.
  • natalija

    06.08.2021 13:45
    komentar
    da li će biti nestašica vakcina?
  • Zoran

    05.08.2021 20:21
    q
    Poslovnim partnerima iz Afrike?
  • Gyarma

    05.08.2021 17:51
    A šta bi sa proizvodnjom vakcina?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.