Helikopteri Vojske Srbije gase požar u opštini Nova Varoš

Vojni helikopteri angažovani su danas na gašenju požara na planini Murtenici u opštini Nova Varoš, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
 Helikopteri Vojske Srbije gase požar u opštini Nova Varoš
Foto: 021.rs
Kako se navodi, požar gase tri helikoptera srpske vojske tipa Mi-8 i Mi-17, koji koriste vedra kapaciteta 2.000 odnosno 3.500 litara vode.
 
Dodaje se da se dopuna vodom vrši na Zlatarskom jezeru.
 
"Vremenski uslovi su nepovoljni, ali pripadnici Vojske Srbije ulažu maksimalne napore kako bi se požar stavio pod kontrolu", kaže se u saopštenju.
 
Na licu mesta nalaze se i vatrogasno-spasilačke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova.
  • EvoOvako

    05.08.2021 20:14
    Nemoguće
    Je postati vojni pilot kupovinom diplome. Setite se majora Omega Mehića, kao i svih ostalih legendi Perića, Pavlovića, Arizanova i mnogih drugih.
    Ovi momci koji danas lete su ista škola i isto kov ljudi.
    To su heroji.
    Hvala im.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.