Slobodnim umetnicima danas leže novac, kreće drugi krug isplata državne pomoći

Već danas ležu prve uplate i to slobodnim umetnicima koji će dobiti po 30.900 dinara, a potom slede i isplate privrednicima, penzionerima i ostalim punoletnim građanima.
Slobodnim umetnicima danas leže novac, kreće drugi krug isplata državne pomoći
Foto: 021.rs
Nakon slobodnih umetnika, prvi na spisku koji će dobiti novac od države su ugostitelji i zaposleni u turizmu. Njima od države takođe sleduje po 30.900 dinara. 
 
Kako piše Blic, reč je o drugom minimalcu koji je u prvoj polovini godine dogovoren u Nemanjinoj 11, a kako bi se pomoglo jednom od najugroženijih sektora u privredi.
 
Govoreći o građanima, u odnosu na jun, sada je spisak pomoći i korisnika koji mogu da računaju na novu državnu podršku znatno širi. Penzioneri, njih svih 1,7 miliona, moći da računaju na mnogo više od prvobitno obećanih 80 evra, a da će isplate ići i u ovoj i u narednoj godini. Oni će praktično moći da računaju na ukupno 5 povećanja.
 
Penzioneri do kraja godine treba da očekuju uplatu od 100 evra. Za ovaj novac oni neće morati da se prijavljuju što je i ranije bio slučaj. 
 
Od 20. do 22. septembra biće im isplaćeno po 50 evra pomoći. Drugu uplatu od 30 evra treba da očekuju u novembru, kada će ovaj iznos dobiti i ostali punoletni građani. Treća i poslednja uplata u ovoj godini, od 20 evra, penzionerima sleduje u decembru.
 
Njima će krajem februara 2022. najkasnije do početka marta biti isplaćeno po 20.000 dinara, odnosno oko 170 evra.
 
Novina je da na dodatni paket, mimo najavljenih 30 evra u novembru, mogu da računaju i ostali punoletni građani. U decembru, za sve punoletne, sledi i nova podrška od 20 evra. Detalji za ovu isplatu, uslove i način prijave, biće naknadno saopšteni.
  • Staša

    06.08.2021 23:05
    Biće za hik
    Nekima će dobro doći za još koju čašicu.
  • DonJuan

    06.08.2021 13:31
    Bruka i sramota od iznosa.
  • sviram qrcoo

    06.08.2021 11:06
    I ja sam slobodni umetnik, hoću i ja pare.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.