Maja Gojković: Potreban je novi zakon o kulturi, prodrmaću mnoge stvari

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković izjavila je da će, ukoliko i dalje bude vodila tu oblast, prionuti na posao da se donese dobar, novi zakon o kulturi.
Maja Gojković: Potreban je novi zakon o kulturi, prodrmaću mnoge stvari
Foto: 021.rs
"Izmene Zakona o kulturi, kojima sam pokušala da ispravim jedan loš zakon, usvojene su. Moja slobodna procena je da je sve unutar njega kontroverzno i teško ćemo izmenama nešto ispraviti. Zato ne bih zakon više menjala izmenama i dopunama. Ako budem ta koja će voditi kulturu i dalje, prionuću na posao da se donese dobar, novi zakon o kulturi", rekla je Gojković za list Politika.
 
Ona je navela da je u ovom, za društvo izazovnom periodu, kod nas izgleda pravilo da ako radiš imaš i neprijatelje.
 
"Najbolje je ništa ne dirati, kada je žabokrečina u kojoj uvek ima onih koji se dobro snalaze. U svakom slučaju, spremna sam da zadirem u probleme. Prodrmaću mnoge stvari", rekla je Gojković.
 
Ona je izjavila da je u "sektoru kulture pronašla, slikovito rečeno, kuću bez temelja".
 
"Trebalo bi da se bavimo kulturom u 21. veku, a zakoni koje imamo i koji regulišu neke oblasti potiču iz 1986. ili 1994. godine i ne odgovaraju ni vremenu, ni državi u kojoj živimo", rekla je Gojković.
  • Neo NSovac

    18.08.2021 11:58
    Kultura ubi bože
    Da ste iole ministar po profesiji, sklonili biste sa javne televizije one polupismene učesnike rijaliti televizije i medije koji objavljuju iste uz doplatu.

    Ili...
    Povući se pristojno sa pozicije min. kulture zbog nemorala koji je zauzeo svoje mesto na vrhu "kulture".
  • Nemojte

    18.08.2021 11:11
    molim
    Nemojte molim vas da vi radite na Zakonu o kulturi, vi ste na vlasti već 10 godina, a kultura propada i propada, stavljate šoviniste na direktorske pozicije, umetnici, kulturni radnici.......nikad gore nisu živeli.
    Zapošljavate i angažujete ljude prema usmenim naređenjima, ljude koji nemaju nikakvu zaleđinu u smislu obrazovanja, struke.......da obavljaju i da se razumeju u poslove u oblasti kulture, razno razne menadžere iz oblasti Agro, mašinske, organizacine, elektro, šumarske........struke ste zaposlili gde se traže književnici, likovnjaci, dramaturzi..........i o čemu vi pričate (vama nije dobro).
  • Ja

    11.08.2021 14:09
    Janković
    ... Majo pa tvoji su na vlasti 10 godina. Vi ste napravili tu žabokrečinu o kojoj pričaš.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija