Ponovo izbegnuta konkurencija: Bolnički kreveti direktnom pogodbom kupljeni za 4,5 miliona evra

Ministarstvo zdravlja je direktnom pogodbom, bez sprovođenja javne nabavke, kupilo bolničke krevete u iznosu od 5,4 miliona dolara, što je oko 4,56 miliona evra.
Ponovo izbegnuta konkurencija: Bolnički kreveti direktnom pogodbom kupljeni za 4,5 miliona evra
Foto: 021.rs (arhiva)
Dobavljač je firma Linet spol iz Češke, a Ministarstvo je 7. juna sklopilo dva ugovora sa ovom firmom, prenosi Nova ekonomija
 
Jedan, u iznosu od 4,7 miliona dolara za kupovinu bolničkih kreveta i drugi ugovor koji se odnosi na kupovinu dečijih bolničkih kreveta i bolničkih nosila vredan 718 hiljada dolara.
 
Nabavka je sprovedena u okviru projekta "Hitan odgovor Republike Srbije na kovid-19" što znači i da su kreveti i nosila plaćeni iz kredita koji je Svetska banka odobrila Srbiji u maju prošle godine u iznosu od 100 miliona dolara (92 miliona evra). 
 
Projekat je započeo 10. decembra 2020. godine i trajaće do 31. maja 2022. godine. 
 
Na pitanja Nove ekonomije za potrebe kojih zdravstvenih ustanova je Ministarstvo nabavilo bolničke krevete i zbog čega nije raspisana javna nabavka kako bi i druge firme mogle da daju svoje ponude, iz ove institucije nisu odgovorili.
 
Podsetimo, Ministarstvo zdravlja je već sprovelo javne nabavke za opremanje tri kovid bolnice (u Batajnici, Kruševcu i Novom Sadu) u okviru kojih su nabavljani i bolnički kreveti.
 
Ukupan iznos nabavke opreme za ove bolnice iznosio je 42,3 miliona evra, a za sve tri bolnice glavni dobavljač je bila firma Magna pharmacia.
  • igor_t

    09.08.2021 09:12
    Ma neka je i kupljeno tako na brzinu, dajte vi samo brojke koliko se ugradio neko iz vladajuce kaste, da vidimo ko ce biti bogatiji za neku vikendicu, stan, kucu, besno "auto" ili slicno "ulaganje".
  • RVosha

    09.08.2021 08:37
    Smrdija
    Valja kupiti koji dzip.
  • Gari

    09.08.2021 05:57
    Svako ko je ležao u bolnici ili bilo ko njegov zna da su kreveti za bolnice hitna stvar, tako da je ovo dobar potez

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija