Među otpuštenim radnicima Geoksa i više od 100 trudnica i porodilja

Radnice "Geoksa", njih 105, koje su trenutno na porodiljskom ili trudničkom bolovanju, ostaće bez sredstava za život i uskoro će biti na ulici, preneo je portal Info Vranjske.
Među otpuštenim radnicima Geoksa i više od 100 trudnica i porodilja
Foto: Pixabay
Njihov položaj, kako same kažu, podleže različitim tumačenjima i zbog toga se plaše da će sada, u najosetljivijem periodu svog života, nečijom administrativnom voljom, ostati bez ičega.
 
Jedna od njih kaže da ima rešenje po kome na svoj račun prima mesečne prihode, oko 22. u mesecu, po odluci nadležnih u Dečjoj zaštiti. Sada tamo kažu da pošto "Geoksa" više nema ni njihova rešenja ne važe.
 
"Advokati, ali i pravobranilac kažu da imamo rešenja i da se po njima mora postupati, a iz Dečje zaštite nas šalju na Biro", objašnjava za Info Vranjske svoju situaciju jedna od radnica.
 
Porodiljsko i trudničko odsustvo se plaća na osnovu proseka zadnjih 18 plata, a na birou bi ove žene skoro linerano primale po 15.000 dinara.
 
One su izrazile nadu da će ih primiti i gradonačelnik Vranja, "da nas čuje, ako ništa drugo". 

Teme

Geoks
  • Frojd II

    09.08.2021 14:04
    Daće vam šef po 5 soma evra za natalitet, a onda počnite da taksirate tu sledi još po 8 soma evra. 300 evra u porodilištu, pa dečji dodatak. Onda vidite da nije tako crno, jer za sledeće izbore otvaraju se ponovo i Koštana, i Prvi maj, i Jumko. Možda dođe i premijerka pa vidite sa njom kako se naplaćuje za naše dete.
  • Rkekoke

    09.08.2021 10:20
    @Prolaznik
    Pa u nekoj od onih unistenih i opljackanih od zute bande i Bore Solunca npr. u radnoj zoni Sever, pa Jugodent, Jugoalat, Alba, Novitet i da ne nabrajam dalje. Dugacak spisak.
  • @m

    09.08.2021 10:10
    Da, ta zloupotreba se činila godinama, ali od novog zakona nije više dovoljno biti zaposlen 3 meseca, nego 18, što je otklonilo ovaj problem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.