Čanak: Za mene lično Kosovo je nezavisna država

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je danas da lično misli da je "Kosovo nezavisna država".
Čanak: Za mene lično Kosovo je nezavisna država
Foto: 021.rs
Čanak je za televiziju Hepi izjavio da on "to lično misli" a da svako može da se u to isto uveri "ako ode u Đakovicu".
 
"Ako odete u Đakovicu onda vidite da imaju svoju policiju, svoje sudstvo, policijski sistem koji funkcioniše", rekao je Čanak.
 
On je na pitanje novinara rekao da zbog takvog stava "ne smatra sebe izdajnikom".
 
"Da je bio referendum u vreme Galilea - da li je zemlja ravna ploča, bilo bi 99 odsto da jeste, ali to i dalje ne znači da je zemlja ploča, već da ljudi to misle", kazao je Čanak komentarišući stavove koji o Kosovu preovlađuju među građanima Srbije.
 
Čanak je rekao da je nakon razgovora sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem došao do zaključka da su njegovi stavovi "u nekim sferama što govori, istina, a u nekim sferama to su politički konstrukti".
 
"Nije baš crno-belo. Ali da se zatvore oči, da patriotski ne vidiš ono što je stvarnost, to nije dobra politika", rekao je Čanak.
  • Nenad

    15.10.2021 01:25
    Важно је да што пре Србија призна независност Косова, то ће бити боље за Србију. само лудак мисли да је Косово део Србије. Косово је независна држава. Србија га је напала 1912. године и коначно изгубила 1999. године. Убили смо жене и децу на Косову. убијали смо српску децу како бисмо окривили Албанце
  • Komfo@

    12.08.2021 19:41
    Đe si
    Brate ja mislio da si se napokon dokopao svoje eU...Pa i ovi iz Avganistana i Pakistana dodu gdje zele..Tebi BRATE TVOJA SRBIJA DO KRAJA ZIVOTA
  • Komifo

    12.08.2021 15:49
    @Meni

    Pa naravno da podržavaš koncept koji ti omogućava da živiš na našoj grbači bez ikakve osnove osim po nekakvoj zamišljenoj patrijockoj liniji. Shvati da nismo nikakva braća, a Kosovo slobodno možeš da svojataš u svojoj državi - čiji si pasoš bez sumnje zadržao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.