Matić: Svi srpski turisti biće izmešteni sa Evije na bezbedne lokacije

Izmeštanje oko 500 srpskih turista sa grčkog ostrva Evije na bezbedne lokacije počeće danas, saopštila je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.
Matić: Svi srpski turisti biće izmešteni sa Evije na bezbedne lokacije
Foto: FoNet/AP
Dodala je da će svi srpski putnici, iako nisu ugroženi, biti evakuisani, s obzirom na to da se požar na ostrvu ne smiruje.
 
Autobusima će danas biti prebačena prva grupa od 200 ljudi, nakon čega će biti izmešteni ostali putnici koji se nalaze na ostrvu.
 
"U stalnom smo kontaktu sa ambasadom Srbije u Atini i prema poslednjim informacijama od sinoć, predstavnici naših agencija održali su sastanak na kome je doneta odluka da se svi srpski putnici koji se nalaze na Eviji izmeste na druge lokacije iako nisu ugroženi", rekla je ona.
 
Dodala je da je najbolje da građani zbog bezbednosti budu udaljeni od potencijalne opasnosti.
 
Turističke agencije iz Srbije se oragnizuju da u najkraćem vremenskom roku obezbede autobuse kako bi se putnici što pre prebacili na bezbedne lokacije, navelo je ministarstvo.
 
U borbi protiv nezapamćenih požara u Grčkoj u pomoć su krenule ekipe vatrogasaca iz Srbije, koje će u Atini dočekati srpski konzul, saopšteno je iz ministarstva.
  • /

    09.08.2021 12:14
    /
    gori tamo gde je lidl

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.