Palma: Nobelovu nagradu za mir zaslužuju Vučić, Zaev i Rama

Predsednik JS Dragan Marković Palma ocenio je da lideri Srbije, Severne Makedonije i Albanije, Aleksandar Vučić, Zoran Zaev i Edi Rama "zaslužuju Nobelovu nagradu za mir".
Palma: Nobelovu nagradu za mir zaslužuju Vučić, Zaev i Rama
Foto: 021.rs
On je rekao da tu nagradu zaslužuju zbog inicijative "Otvoreni Balkan".
 
Marković je ocenio da je to "najvažniji sporazum u poslednjih 70 godina", kojim se, kako je naveo, obezbeđuje mir na Balkanu. 
 
"Gde je ekonomija vezana tu nema rata. Sporazum 'Otvoreni Balkan' danas obezbeđuje slobodan prolaz ljudi i robe, ali pre svega obezbeđuje mir na ovim prostorima, posebno između Srba i Albanaca i zato predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Albanije i Severne Makedonije, Zoran Zaev i Edi Rama zaslužuju Nobelovu nagradu za mir", naveo je predsednik Jedinstvene Srbije a prenela je ta stranka.
 
Marković je ocenio da inicijativi treba da se priključe i Sarajevo i Priština.
 
"Onaj ko je protiv tog sporazuma taj nije za mir i saradnju. Kurti i Izetbegović još žive u prošlim vekovima i to ih održava. Rat se na prostorima bivše Jugoslavije završio pre 30 godina i ne treba da zaboravimo šta se dešavalo, ali moramo da gledamo kako da sarađujemo", naveo je Marković. 
 
On je najavio da će u organizaciji Jedinstvene Srbije, oko 1.000 poljoprivrednika iz Srbije 28. avgusta otići u grčko letovalište Paralija gde će, kako je naveo, provesti četiri ili pet dana.
  • Zebra

    12.08.2021 21:16
    Zašto Belivuk nije na spisku?
  • Deda Joca

    12.08.2021 07:06
    otkud sad
    Otkud sad, iz nevezanog, ovaj predlog? Da nije neko čačno u fijoku sa njegovim "bunga bunga" predmetom? A ja sve čekam da vidim sliku kako Palma u Grčkoj vozi Dačića na motoru, a ovaj drži po kanister vode u svakoj ruci, pa idu da gase požare. Kao ono, on se bavi Nobelovom nagradom... letnja tema...
  • Nobel

    12.08.2021 00:03
    Dogovoreno
    Stvarno je kredibilan predlagač.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.