FOTO: Vatrogasci iz Srbije nastavljaju da pomažu u gašenju požara u Grčkoj

Pripadnici Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice MUP-a, poslati su u Grčku kako bi kolegama pomogli u gašenju požara, nastavili su i juče borbu sa požarima.
"Pripadnici Sektora za vanredne situacije iz gradova širom Srbije već treći dan su danonoćno angažovani na gašenju požara na severnom delu ostrva Evija, zajedno sa pripadnicima Helikopterske jedinice koji su samo tokom jučerašnjeg dana u dva navrata u 44 naleta izbacili 48 tona vode u rejonima mesta Elinika i Atalanti", navodi se u saopštenju MUP-a.
 
Vatrogasci-spasioci tokom jučerašnjeg dana su nastavili lokalizaciju požara u selu Avgarija u severnoj Eviji.
 
"Terenskim vozilima opremljenim pumpama visokog pritiska i vodom tokom dana nekoliko puta su intervenisali na gašenju manjih požara u obruču zone zaštite i time držali pod kontrolom požarnu liniju u dužini od preko tri kilometra, čime su sprečili širenje požara na hiljade hektara šumskih kompleksa i sela u okolini", dodaje se u saopštenju MUP-a.
 
 
 
Takođe, srpski vatrogasci su tokom dana u nekoliko navrata pritekli u pomoć grčkim kolegama koji štite dve susedne zone i pomogli u gašenju otvorenog plamena, dok su sinoć obilazili teren i povremeno reagovali na opožarenim površinama, kako bi liniju požara držali pod kontrolom.
 
O zdravlju naših vatrogasaca sve vreme brine medicinski tim Odeljenja za zdravlje zaposlenih i bezbednost na radu MUP-a. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.