VIDEO: Sprečeno prinudno iseljenje 80-ogodišnje Beograđanke iz njenog jedinog doma

Izvršitelji danas nisu uspeli da iz stana isele osamdesetogodišnju Draganu Milisavljević, profesorku Više škole likovnih primenjenih umetnosti u penziji.
VIDEO: Sprečeno prinudno iseljenje 80-ogodišnje Beograđanke iz njenog jedinog doma
Foto: 021.rs
Milisavljević stanuje u Cvijićevoj ulici u Beogradu, a iseljenje je bilo zakazano za 9 sati.
 
Građani iz organizacije "ZA Krov nad glavom" okupili su se kako bi sprečili da ova žena ostane bez jedinog doma.
 
Izvršitelji su u zakazano vreme došli da izbace ženu iz stana, ali su rekli da ne mogu i napustili zgradu.
 
"Milisavljević je kupila stan u Cvijićevoj 79, uredno ga platila, overila ugovor i uknjižila se kao vlasnica. Dragana nije uradila ništa pogrešno. Ipak, nakon što je kupila i uknjižila stan protiv nje je pokrenut sudski postupak zato što je prodavac stana falsifikovao dokumenta na osnovu kojih se Dragani predstavio kao vlasnik. Za ovu prevaru niko nije odgovarao. Sve državne i privatne ustanove koje su Dragani garantovale kupovinu stana danas sležu ramenima. Jedini odgovor koji sistem ima je da osamdesetogodišnja žena mora na ulicu. Dragana nema drugi dom, niti sredstva da ga obezbedi", navode iz Krova nad glavom.
 
 
Dragana je ispričala da se savestan kupac i da za sve ima potvrde.
 
"Oni ovo beskompromisno rade, ovo ne može da se dozvoli", rekla je ona, dodavši da tri zime živi bez struje u pomenutom stanu.
 
"Mogu samo preko mene mrtve da uzmu ovo! Ja sam odradila mnogo više stvari za ovaj grad nego ti što me izbacuju. Ja ne mogu da dozvolim da mi uzmu stan, jedino sam ja uložila u njega. Nikad se nije pojavio takozvani naslednik, došao je jedino da odjavi struju", kaže Milisavljevićeva.
 
Draganu iseljava javna izvršiteljka Mirjana Dimitrijević, protiv koje je nedavno pokrenut i krivični postupak, navodi Nova.rs.
  • A

    13.08.2021 11:28
    A
    A vi idalje podrzavajte ovaj rezim i kriminalni zakon idalje! Ovo se svakom moze desiti koliko god bili sigurni u svoje papire! Ako se nekom svidi vasa nekretnina ima daje nema! Ovo je za robiju jer kriminal cveta kao nikada do sada i koga ces da tuzis....dok odes na medjunarodni sud pravde ode kuca! Kao narod ovo MORAMO pod hitno spreciti!!! Zato glasajmo protiv ovog zakona i rezima koji sve ovo organizuje i podrzava! Druge nam nema ili da cekamo ko ce biti sledeci za neki racun od pre 20 godina.....? Vi birate!
  • Moj stav

    12.08.2021 20:59
    SRAM TE BILO drzavo tj sta god i ko god da je ono sto zovu drzava srbija (namerno malim slovima srbija)
  • Rile

    12.08.2021 19:26
    A ovamo delite kuće, po selima bagro.rešite više ženi problem.sramota

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija