Novu priliku imaće još 100.000 mladih do 30 godina preko programa "Moja prva plata"

Vlada Srbije odlučila je da se program "Moja prva plata" nastavi i u 2021, ističe Ministarstvo za rad i zapošljavanje, i najavljuje da će ove godine 10.000 mlađih od 30 godina dobiti šansu.
Novu priliku imaće još 100.000 mladih do 30 godina preko programa "Moja prva plata"
Foto: Pixabay
Oni će imati priliku da svoje stečeno znanje pokažu i u praksi.
 
Kako se navodi u saopštenju povodom Međunarodnog dana mladih, "kontinuirano poboljšanje uslova za život i rad mladih jedan od glavnih prioriteta rada Ministarstva i Vlade Republike Srbije.
 
Prema saopštenju, "ulaganje u mlade, njihovo obrazovanje, stvaranje uslova za sticanje prvih radnih iskustva jeste ulaganje u budućnost, razvoj i prosperitet države u svim oblastima". Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ukazuje da je zapošljavanje mladih jedan od ključnih strateških ciljeva države.
 
U skladu sa tim, Vlada Srbije je 2020.godine, na predlog Ministarstva, pokrenula program "Moja prva plata", kojim su 8.224 mlade osobe dobile priliku da po prvi put zasnuju radni odnos, podseća se u saopštenju.
 
Vodeći se dobrim rezultatima tog programa, zadovoljstvom mladih i poslodavaca, Vlada Srbije odlučila je da se program "Moja prva plata“ nastavi i u 2021. godini.
 
"Ove godine će 10.000 mladih, mlađih od 30 godina, imati priliku da svoje stečeno znanje pokažu i u praksi", najavila je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.
  • Korisnik035

    17.09.2021 16:42
    Moja prva plata
    Da li neko zna mi koji smo vec radili preko moje prve plate mozemo li se ponovo prijaviti i raditi jos zna li neko?
  • Korisnik programa

    13.08.2021 09:50
    @Saška
    Pa - nije dozvoljeno. Zato se korisnik ovog programa stručnog osposobljavanja - "stručno osposobljava", bez zasnivanja radnog odnosa, a isplaćuje mu se "naknada" a ne zarada, jer zarada mora biti minimalna. I onda to nazovu "Moja prva plata". Licemerje i pilićarstvo.
    Oni nas zajebavaju. Mada, kao korisnik, ja iskreno ne vidim zašto je meni država isplaćivala platu umesto mog poslodavca. Ako mu treba pozicija na kojoj sam trenutno - a treba mu - isplaćivaće sam zaradu, nije da ne može, imam uvid, znam. Ovako mu narod plaća radnika.
  • Saška

    12.08.2021 21:35
    Kako je dozvoljeno da odrasla osoba radi za platu manju od propisane minimalne zarade?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.