Ministarstvo kulture iznenađeno potezom Tvitera da obeleži provladine medije u Srbiji

Ministarstvo kulture iznenađeno je odlukom Tvitera da obeleži naloge medija za koje smatraju da sarađuju sa Vladom Srbije.
Ministarstvo kulture iznenađeno potezom Tvitera da obeleži provladine medije u Srbiji
Foto: Pixabay
Na Tviter nalozima nekoliko domaćih medija, odmah ispod imena nalog, a pre opisa samog medija, istaknuto je da je to "medij koji sarađuje sa Vladom Srbije". Oznaku su dobili mediji za koje se to moglo i očekivati - Informer, Kurir, Tanjug, Pink, Prva, B92, Srpski telegraf, Politika, Hepi, ali i oba javna servisa - Radio-televizija Srbije i Radio-televizija Vojvodine.
 
"Upozorenje iz Tvitera da naloge medija koji nose ovu oznaku neće preporučivati ljudima, niti 'pojačavati' domet njihovih tvitova deluje u suprotnosti sa principima i namenom sa kojim je ova mreža startovala", navode u ministarstvu.
 
Dodaju da ne ulaze u to šta je navelo "ovaj višejezični sajt da od razmene mišljenja i slobode govora, što sami ističu, stigne do cenzure pojedinačnih medija u našoj zemlji".
 
"Ali skreće pažnju da je obeležavanje medija i njihovih urednika ili rukovodstva, nebitno od koga da dolazi, nepoželjno i da ne vodi demokratskom dijalog kojem mi kao društvo težimo", zaključuje se u saopštenju Ministarstva kulture.
 
Nove oznake se trenutno primenjuju u određenom broju država. Osim Srbije, oznake se postavljaju na Tviter platformama u SAD, Velikoj Britaniji, Kanadi, Nemačkoj, Italiji, Japanu, Kubi, Ekvadoru, Egiptu, Hondurasu, Indoneziji, Iranu, Saudijskoj Arabiji, Španiji, Tajlandu, Tuskoj i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. 
  • /

    17.08.2021 13:03
    /
    cini mi se da im spisak nije bas kompletan
  • g pen

    17.08.2021 12:44
    Neka, mislite da su drugi slepi na srpske podvale?
  • :/

    17.08.2021 12:31
    -
    Dugo nisam procitao lepsu vest.

    Nadam se da cemo uskoro videti svetlo na kraju tunela. :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.