Vulin: Od 1. januara više od 27.000 vozača isključeno iz saobraćaja zbog alkohola

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je od 1. januara više od 27.000 vozača isključeno iz saobraćaja zato što su vozili pod uticajem alkohola.
Vulin: Od 1. januara više od 27.000 vozača isključeno iz saobraćaja zbog alkohola
Foto: 021.rs
On je, zbog predstojećeg Bir festa, apelovao na građane da ne voze kada piju, jer će tako sačuvati "i svoj i tuđ život".
 
"Akcija 'Kad pijem ne vozim' jeste akcija koja nas podseća na jednostavne životne istine i na to da svako od nas mora da donese tu važnu odluku da sačuva svoj život i sačuva živote drugih", rekao je on, a preneo danas njegov kabinet.
 
Direktor Apatinske pivare Igor Vukašinović rekao je da je i ta firma dala "mali doprinos" da bi se ojačala svest o tome. "Apatinska pivara je u proteklih 15 godina investirala oko 130 hiljada evra, u alkometre najsavremenije generacije, usnike za alkometre, fluorescentne zaštitne prsluke", kazao je on.
 
Ove godine obeležava se 15 godina od pokretanja kampanje "Kad pijem ne vozim", što je, kako je navedeno, čini kampanjom sa "najdužom tradicijom", u kojoj Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava saobraćajne policije učestvuju.
  • Djuri

    18.08.2021 23:27
    Minister
    Vuline,zakoni Vuline,rigorozno kaznjavanje i kontrola sprovodjenja,i ulaganje novca(pored ovoliko pijanih brzo cete vratiti i zaraditi).
    Enormne kazne novcane i zatvorske uvedite hitno i kampanju straha,da se otkazu od voznje alkoholicari.
  • Dete rock'n rola

    18.08.2021 17:28
    Tačno je ovo što kaže tetkino čedo, ali naši životi će najbolje biti sačuvani ako svi vi iz vlasti odete u ......... ( 'ajde biću fin) istoriju.
  • Drum

    18.08.2021 16:11
    Naš zakon o saobraćaju i saobraćaj generalno ima mnogo propusta, mesta za promene, ali zakon za alkoholisane u vožnji je preblag.

    Za pijanstvo preko 1 promil, da bude tolika da može kupiti kući na dedinju, vozačku oduzeti na 6 meseci, ako se pijanstvo ponovi, onda uduplati kaznu, a treći put, oduzeti auto i vozačku do kraja života.

    Ništa gore nema nego izbegavati pijanca za volanom, da li vozio iza njega ili u susret mu dolazio. Ako voziš iza njega uglavnom ide sporo i krivuda da nemožeš ga preteći, ako ide brzo često napravi saobraćjku sa posledicama koje često možemo videti u medijima.

    Nije teško se suzdržati od alkohola. Samo što je kod nas postalo, ako voziš trezan, nisi normalan... nažalost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija