Petrović (BCBP): Istrage protiv Belivukove grupe ne bi bilo bez akcije stranih službi

Veliko je pitanje da li bi policija i tužilaštvo pokrenuli istragu protiv Belivukove grupe da se ona nije već našla u zahvatu veće operacije rasturanja kriminalnih grupa širom sveta.
Petrović (BCBP): Istrage protiv Belivukove grupe ne bi bilo bez akcije stranih službi
Foto: 021.rs (Ilustracija)
To je rekao programski direktor Beogradskog centra za bezbednosnu politiku Predrag Petrović. 
 
"Zašto bi vlast u Srbiji svojevoljno udarila na ljude koji su joj verno služili. Međutim, jednom kada je sadržaj komunikacija Belivukove grupe dospeo u ruke stranih službi bezbednosti i policije, vlastima u Srbiji bilo je teško da ignorišu postojanje grupe i njen brutalni minuli rad", rekao je Petrović za novi broj nedeljnika NiN.
 
Kakao je dodao, "teško je bilo ignorisati i veze ove grupe sa vrhom vladajuće partije, policijom i službama bezbednosti, pogotovo što se na čelu tih institucija nalazio pažljivo odabran partijski kadar".
 
Petrović je ocenio da je izgleda afera "prisluškivanje" predsednika Srbije Aleksandra Vučića povezana sa slučajem Belivuk i da predstavlja pokušaj preventivnog delovanja i saniranja štete po reputaciju vlasti.
 
"Vrhu vladajuće partije je postalo jasno da strane službe i policije razbijaju zaštićene aplikacije koje su kriminalci koristili i da će saznati ko je sa njima i o čemu komunicirao, pa su krajem prošle i početkom ove godine lansirali priču da su Vučića prisluškivali, da su u to umešani ljudi iz MUP-a i policije, kao i 'stranci', a da je cilj kriminalizacija predsednika Srbije i preuzimanje vlasti", rekao je Petrović.
 
Na taj način su pokušali da pripreme javnost, i prema rečima Petrovića, da amortizuju štetu ako mogući kompromitujući sadržaj iz zaštićene aplikacije bude objavljen, da mogu da kažu: "Eto, zar vam nismo rekli da će se ovo desiti".
 
On je rekao i da je "slučaj Belivuk pokazao da su vladajuća partija i kriminal jedno te isto, a da državne institucije služe kao kohezivni element i garant sigurnosti ove veze".
  • Valter

    19.08.2021 13:30
    "Vazduh trepti, kao da nebo gori."
    "Sprema se oluja..."
  • @E pa?

    19.08.2021 11:51
    Castle.rs
    Ako zaista verujes u ovo sto zaneseno pises, zreo si za ulogu u filmu LET IZNAD KUKAVICJEG GNEZDA.
  • g pen

    19.08.2021 10:08
    Znamo. I opet drugi treba da upire na nas olos. Sramota za drzavu i njene sluzbe. Sram da bude svakog clana i bota jer to su vasi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.