Nevakcinisani medicinari Kliničkog centra u Nišu prebačeni u administraciju

Svi radnici Univerzitetskog kliničkog centra Niš koji su odbili vakcinaciju protiv korona virusa biće prebačeni na administrativne poslove, ali im plate neće biti smanjene.
Nevakcinisani medicinari Kliničkog centra u Nišu prebačeni u administraciju
Foto: Pixabay (ilustracija)
To je za Južne vesti potvrdio direktor UKC Zoran Perišić.
 
On je rekao da ta odluka neće uticati na kvalitet lečenja jer imaju dovoljno radnika, a da im je prioritetan cilj da zaštite pacijente.
 
Perišić je naveo da je procenat vakcinisanih radnika u UKC veliki, ali da svi oni koji nisu primili vakcinu više neće biti u direktnom kontaktu sa pacijentima.
 
"Smatram da radnici UKC Niš koji nisu vakcinisani i mogu biti lakše inficirani nego drugi, njihov kontakt i rad u jedinicama intenzivne nege i rad sa pacijentima može ugroziti pacijente i zbog toga smatram da je bezbednije za naše pacijente, a to je suština našeg rada - zdravlje pacijenata, da je bezbednije da budu na radnim mestima na kojima nemaju toliko ili nemaju uopšte kontakt sa pacijentima", naveo je Perišić.
 
On je naveo da nema tačne podatke koji broj radnika će preći u administraciju, dodavši da je skoro 90 odsto lekara vakcinisano.
 
Perišić još jednom apelovao na sve da se vakcinišu i objasnio da se situacija usložnjava, što potvrđuje i podatak da na dečjem odeljenju ponovo imaju pacijente sa simptomima korone - kod dvoje je virus potvrđen, dok je hospitalozovano sedam.
  • Goga

    19.08.2021 21:57
    Budalaština
    Nije Vam smetalo kad su nevakcinisani i bez zaštitne opreme bili prvi u kontaktu sa zaraženima?
    Tada su nevakcinisani mogli da rade sa pacijentima, a sada ne mogu... u čemu je razlika ondašnjeg i sadašnjeg rada?
  • Ana

    19.08.2021 17:30
    Sobzirom da su ti medicinari položili zakletvu da leće bolesne a koliko vidim sami ne poštuju tu medicinu čim ne vjeruju u vakcinu kako će posavjetovati pacijenta šta da radi kad se nadje u nevolji ,zbog toga nije im mesto u medicini. Da rade u administraciji to nebi trebalo dozvoliti ako već mora tako dati im platu nemedicinski radnika pa da vide za koji novac oni rade.
  • Demosten

    19.08.2021 12:29
    Klackalica pred izbore
    Kada su prošle godine ti isti medicinari ugrožavali svoje živote bez vakcina, umirali i oboljevali, tada ih je najviši predstavnik vlasti proglašavao "herojima".
    OVAKO IM VRAĆATE, SADA IH PLJUJETE.
    SRAMITE SE!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija