Mihajlović: Struja i gas neće poskupeti

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da gas neće poskupeti do kraja godine, a da se o poskupljenju struje sada i ne razmišlja, niti ima zahteva za to.
Mihajlović: Struja i gas neće poskupeti
Foto: Pixabay
"Cene nafte na svetskom tržištu divljaju, ali gas kod nas neće poskupeti do kraja godine, jer imamo dugoročni ugovor sa Gaspromom", navela je ministarka za RTS.
 
Kada je reč o cenama naftnih derivata, rekla je da država sa svoje strane, dakle kroz državne dažbine, neće podizati njihove cene, ali da država ne može da utiče na cenu nafte u svetu, koja je u poslednja dva meseca povećana sa 50 na 70 dolara po barelu.
 
Govoreći o ceni struje, navela je da za sada nema zahteva za njeno poskupljenje niti se o tome razmišlja.
 
"Mnogo je važnije da narednih par godina smanjimo potrošnju električne i toplotne energije i da pomognemo građanima da kroz zelenu energiju imaju manje račune", navela je Mihajlović.
 
Istakla je i da će gradnja gasovoda između Niša i Sofije početi do kraja godine, a da se očekuje da ovaj gasovod bude gotov 2023. godine.
  • Rodjo

    19.08.2021 18:32
    Da li
    ima prostora za snizenje cene gasa , ministarko ? Dobili smo novu nizu cenu tranzitnog gasa,preko Bugarske ,tako se uveliko pricalo da ce biti oko 200 dolara ! Zato me ispravite ako gresim, jer gradjani ocekuju jeftiniju cenu, bolje gas da trosimo, nego li ugalj ili drva da posecemo
  • Djole

    19.08.2021 15:25
    ma
    da se kladimo
  • Mr.M

    19.08.2021 13:25
    Znači da će poskupeti možda neće u Avgustu ali od septembra...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija