Afera "Palma": Nakon četiri meseca tišina, nepoznato šta se dešava sa slučajem

Četiri meseca nije bilo dovoljno da se ispitaju optužbe i utvrdi ima li opravdane sumnje da prvi čovek Jagodine Dragan Marković Palma organizovano podvodi žene i maloletnice.
Afera "Palma": Nakon četiri meseca tišina, nepoznato šta se dešava sa slučajem
Foto: 021.rs
Optužbe na račun Dragana Markovića Palme da je podvodio žene i maloletnice, koje je javno iznela opoziciona političarka Marinika Tepić, ostale su da vise u vazduhu jer slučaj tapka u mestu već više od četiri meseca, piše Nova.rs. Više javno tužilaštvo u Kraljevu do sada je ispitalo 30 svedoka, što je broj koji se prema svemu sudeći nije pomerio mesec dana.
 
Otkako je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić iznela optužbe na račun Palme, a zatim to potvrdio u video-zapisu bivši radnik jagodinskog hotela u kom su se devojčice i žene navodno podvodile, za koji se sumnja da je u vlasništvu Markovića, slučaj se nije pomerio sa mrtve tačke.
 
Dragan Marković je, čuvši optužbe, narednog dana otišao u tužilaštvo kako bi dao izjavu, što su mnogi doživeli kao svojevrsni pritisak na tužilaštvo. Došlo je i do premeštanja predmeta iz jagodinsko u kraljevačko tužilaštvo, zbog pristrasnosti i mogućih uticaja, i od tada - ništa. Reč nadležnih nadglasalo je tada Markovićevo urlanje sa nacionalnih frekvencija, rafalne optužbe, uvrede i direktne pretnje svedocima i eventualnim žrtvama koje su se svakodnevno emitovale na televizijskim kanalima.
 
"Ako se žrtve plaše od mene, pa neće da idu tužilaštvu i u policiju, hoće preko Skajpa i onlajna, ja ću tada isto da saznam njihova imena i prezimena, i sve te svodoke. Razumete", kazao je Marković gostujući na jednoj televiziji sa nacionalnoj frekvenciji čime je jasno stavio do znanja svima koji planiraju da pred tužilaštvom ispričaju bilo šta o ovom slučaju, da to ne čine.
 
Ne treba zaboraviti i nezapamćeni paradoks kada je saradnica predsednika Skupštine grada Jagodine Biserka Jakovljević sama izašla u javnost i otkrila identitet svoje ćerke koju prethodno apsolutno niko nije spomenuo, što je Marković nekoliko sati ranije i najavio. Time je htela da zaštiti Markovića ali je izazvala bes javnosti koja je smatrala da je takvo ponašanje majke nedopustivo, na kojoj god poziciji da se nalazi i ma koliko ta pozicija bila ugrožena.
 
Još jedan u nizu paradoksa jeste onaj u kom Više javno tužilaštvo u Kraljevu poziva svedoke i žrtve da svoj iskaz daju u policiji u Jagodini, gradu za koji se zna da je pod Markovićevom potpunom kontrolom, navodi Nova.rs.
 
Ne treba zaboraviti da je slučaj upravo iz tih razloga dat na postupanje kraljevačkom tužilaštvu, čija je nepristrasnost sad već više nego upitna. Redakcija Nove uputila je pitanja na adresu Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, ali odgovor do zaključenja ovog teksta nisu dobili.
  • Čempresovi tigrovi

    19.08.2021 21:51
    Da li je bilo bunga - bunga žurki, kada su gostovali Hells Angels? Nisam mogao da dođem, pokvario se motor.
  • Sve

    19.08.2021 18:38
    Sve
    Sve se zataskalo jer bi svi bili pohapseni! Ovo je naj kriminalniji rezim ikada u istoriji Srbije!
  • Иван

    19.08.2021 14:47
    25.4.2021.
    После ове Палмине изјаве на ТВ „Happy“ случај је истог момента заборављен:
    „Ја много више знам о њима, и ових дана само тиме сам се бавио. Ко је био у колима када је настрадала једна особа, где је била глава тој особи кад је настрадала једна особа… и нећу сад све да откријем и да причам сада. И ово сад није – ја тебе плашим, ако ти кажеш за мене ја ћу за тебе.“

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija