Novi tender za Prokop: Ruši se upravna zgrada i raščišćava teren

Infrastruktura Železnice Srbije oglasila je tender za izradu projekta rušenja poslovne zgrade Beogradske železničke stanice i raščišćavanje Prokopa kako bi se prostor priveo novoj nameni.
Novi tender za Prokop: Ruši se upravna zgrada i raščišćava teren
Foto: Youtube (Al Jazeera Balkans, Screenshot)
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture početkom godine predstavilo je projekat za Prokop gde je predviđena izgradnja nove stanične zgrade sa trgom, poslovni park i javna garaža sa ciljem da se na ovom prostoru formiraju novi komercijalno-poslovni sadržaji, navodi eKapija.
 
Nakon predstavljanja projekta koji je obavljen u januaru, sada se preduzimaju konkretni koraci na pripremi lokacije za ostvarenje predviđenih planova.
 
Raspisani tender odnosi se na projekat rušenja poslovne zgrade Beogradske železničke stanice (BŽČ) i raščišćavanje terena.
 
Poslovni objekat BŽČ je upravna zgrada privremenog karaktera izgrađenja u ulici Stevana Filipovića broj 45, površine 786 kvadrata.
 
Kako je predviđeno u tehničkoj dokumentaciji, projektant je u obavezi da izradi plan rušenja, pribavi neophodnu dokumentaciju za uklanjanje objekata, izvede radove i na kraju uradi geotehnički elaborat sa brisanjem objekta iz katastra čime bi se prostor priveo novoj nameni.
 
Tender je objavljen u formi otvorenog postupka i traje do 30. avgusta.
  • Dragan

    19.08.2021 22:46
    Ah
    Po međunarodnom pravu Grčka ima pravo da tuži Srbiju jer su dve vlade potpisale početak gradnje Prokopa.Mesecima se vratila maketa na RTSu početkom devedesetih .Izgrađeno je ono što imamo i danas.Pričali su i bajke o vozu Pendolino koji je voz velikih brzina

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.