Državljani Srbije evakuisani iz Kabula stigli u Beograd

Državljani Srbije Aleksandar Cvejić i Marko Pribak koji su evakuisani iz Kabula stigli su u Srbiju.
Cvejić i Pribak sinoć su bezbedno stigli u Srbiju, nakon što su iz avganistanske prestonice evakuisani nemačkim avionom u Taškent, potvrdio je Cvejić za portal Nova.rs.
 
Podsetimo, nakon munjevite ofanzive koju su preduzeli nakon odlaska vojske SAD iz Avganistana, talibani su u nedelju zvanično ušli u prestonicu Kabul i preuzeli kontrolu nad presedničkom palatom.
 
Prethodno, predsednik Avganistana podneo je ostavku i otišao iz zemlje, kako bi, prema njegovim rečima, sprečio krvoproliće. Organizovana je hitna evakuacija diplomata, a SAD su poslale dodatne trupe da obezbede siguran izlazak svojih diplomata iz zemlje.
 
Talibani su u nedelju, nakon što su ušli u grad, obećali da će svi strani državljani biti bezbedni.
 
Izvor agencije Tas u glavnom gradu Avganistana rekao je da se na ulicama povremeno čuju pucnji i da se koristi teško naoružanje. Prema njegovim rečima, čuju se i eksplozije, ali su informacije o događajima u gradu oskudne, jer je preporučeno da se kuće ne napuštaju.
  • Paraskeva

    19.08.2021 18:55
    Dobro se ljudi spasise
    Ko bi verovao Talibanima da se nece svetiti i da su se kao promenili
    Pa gde su oni to mogli da se nauce promenama
    Mogu da budu samo okrutniji nego pre, 7 godina zive kao divljaci po vrletima, zeljni krvi i divljanja sada
  • adio afgan

    19.08.2021 16:22
    Ovako nasi ne izgledaju. Uvezli ste dva Talibana. Salu na stranu, nek su zivi i zdravi.
  • Лука Лабан

    19.08.2021 16:11
    Него, шта су земаре радиле тамо? Ако су плаћеници онда нема кукњаве! Да су туристи или студенти на размени имао бих саосећања.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.