Ivanuša: Sledeće nedelje očekujem i 3.000 zaraženih

Direktor Kancelarije SZO u Srbiji Marijan Ivanuša ocenio je danas da je epidemiološka situacija u Srbiji veoma ozbiljna, da su "brojevi visoki i da brzo rastu".
Ivanuša: Sledeće nedelje očekujem i 3.000 zaraženih
Foto: 021.rs
Ivanuša je za Radio-televiziju Srbije naglasio da je od izuzetne važnosti vakcinisati se protiv korona virusa zbog brzog širenja delta soja virusa.
 
"Možemo očekivati sledeće nedelje i 3.000 obolelih, a onda i da taj broj poraste. Situacija će se još pogoršati i videćemo slike koje smo gledali za vreme prvog i drugog talasa. Povećavaće se broj obolelih, hospitalizovanih i umrlih, to smo videli u drugim državama", kazao je Ivanuša.
 
On je rekao da Srbija dobro sprovodi proces imunizacije, da ima relativno visoki broj vakcinisanih građana starijih od 60 godina, ali da nije dovoljan.
 
"Da je broj 90 odsto, ja bih mirnije spavao. Delta soj je veoma zarazan i ljudi koji nisu primili bar prvu dozu vakcine verovatno će oboleti", naglasio je Ivanuiša.
 
Govoreći o trećoj, buster dozi vakcine, Ivanuša je naveo da je stav SZO da se ona ne daje jer ima država u svetu koje nisu vakcinisale ni jedan odsto svojih građana i naglasio da se pandemija ne može zaustaviti samo ako je jedan deo zemalja imunizovan.
 
"Srbija je pokazala solidarnost u prošlosti, a pokazuje i danas kada poklanja vakcine afričkim državama", istakao je on.
  • Milana

    21.08.2021 12:10
    Novi Sad je pun osoba koje imaju problem sa tim što ste u redu stali na udaljenost od 2 metra u odnosu na osobu ispred vas.
    Pun je agresivaca koji će vam takvo ponašanje zameriti, koji će ga komentarisati, koji će na sve načine pokušati da vas uvuku u raspravu. Bezumno agresivni ljudi, koji ako ne uspeju verbalno da vas uvuku na dobrovoljnu lekciju o svetonazorima polusveta, neće prezati od toga da vam se namerno “zalepe” za leđa jer ste im personalizivali sve životne probleme i dileme zato što praktikujete socijalnu distancu, i ima da vam naplate.
    Koliko bezumne agresije, i kod muškaraca i kod žena.
    Tim se bavite. Gde je elementarna pristojnost?
  • Gpxns

    20.08.2021 21:45
    Hm
    Kako to da samo nevakcinisani kritikuju u komentarima. Nisu li se zapitali da bas zbog njihovog stava brojke opet rastu....
  • Deny

    20.08.2021 15:37
    ...
    Vi ste se toliko pogubili da vise ne znate ni sta pricate ni sta radite.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.