Lončar: Nema legalizacije droge, ona ne leči

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar apelovao je na građane, povodom priče o legalizaciji marihuane, da ne uzimaju informacije bez prethodne provere.
Lončar: Nema legalizacije droge, ona ne leči
Foto: 021.rs
On je naglasio da droga ne leči i da ona neće biti legalizovana u Srbiji.
 
"Dragi građani, molim vas, ne primajte informacije bez prethodne provere. UN nikada nisu donele ovakvu odluku, već je marihuana sklonjena sa liste najopasnijih narkotika na listu manje opasnih, ali podjednako zabranjenih i kažnjivih", rekao je Lončar povodom pisanja pojedinih medija u vezi sa navodnom namerom da Srbija legalizuje marihuanu.
 
Lončar je naveo da su neki mediji pogrešno protumačili odluku UN kao odluku da se marihuana "skine" sa liste narkotika.
 
"Činjenica i istina je jedna - u Srbiji se neće legalizovati nikakva droga. Stalo nam je do zdrave naše dece", rekao je Lončar.
 
Podsetio je i da je Ministarstvo zdravlja oformilo stručnu komisiju koja je trebalo da donese odluku o tome kako će se u Srbiji postupati po tom pitanju.
 
"Nema legalizacije droge, niti će je biti. Droga ne leči ni od čega", poručio je ministar.
  • Singer

    10.09.2021 15:49
    Placen
    Placen da izjavljuje ovakve stvari od strane farmaceutskih kompanija kojima ne odgovara legalizacija, jer zasto bi olaksali zivot ljudima legalizacijom, kad mogu da im otmu hiljade i hiljade evra na "lekove" koji im nece pomoci...
    Drugi deo price: naravno da nece legalizovati i sebi i SNSdrugarima unistiti trziste, realno, racunajte: 1gr je oko 1000 dinara, sto znaci da je 1kg - 1mil dinara prodan na malo, to je oko 8500 evra, dok su kilu platili ne vise od hiljadu evra, tj. zarada od 7500 evra za nekoliko dana "rada". Sami izracunajte zaradu na mesecnom ili godisnjem nivou pa ce vam biti savrseno jasno zasto je izjavio to sto je izjavio.
  • Oko Grom

    21.08.2021 09:14
    Komedija
    Liječi od vas sns ministre, po čemu je štetna samo jedan pravi primjer.
    Po čemu je droga: spram lorezepana, atriuma, trodona, artana, i svih tih lijekova koji se javno izdaju. Po drugim nazivima, a dr prepisuju..
    Šta to trava radi i šta dovodi do ovisnika kad je ima ima, a kad nema nema, ne može obit apoteku kad u njoj nema, ne upada u sup da otme, ako je nema itd...
    Znači nije ovisnik....
  • Vlada

    21.08.2021 09:08
    @Pogrešni prioriteti

    Interes normalne države je da njeni građani ne idu u zatvor zbog gluposti - ali ovo nije normalna država - ovo nije čak ni država.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija