Lončar: Vakcina Sputnjik proizvedena u Srbiji uskoro u upotrebi

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da se "bukvalno radi o danima" kada će ruska vakcina Sputnjik V, proizvedena u Srbiji, biti stavljena u upotrebu.
Lončar: Vakcina Sputnjik proizvedena u Srbiji uskoro u upotrebi
Foto: 021.rs
Lončar je istakao da proizvodnja ruske vakcine već uveliko traje, da su ozbiljne količine već napravljene ali i da postoji procedura analize kroz koju prolaze kada su napravljene, ali da misli "da se to privodi kraju".
 
Što se tiče proizvodnje kineske vakcine u Srbiji, Lončar veruje da će u Hemofarmu vrlo brzo biti sve spremno.
 
"Dolazi delegacija iz Kine da proveri sve, ako budu zadovoljni , vrlo brzo kreće i proizvodnja kineske vakcine u Hemofarmu", rekao je Lončar. 
  • Dragan

    22.08.2021 22:28
    Ah
    Ništa iz zemalja srpa i čekića.Pre zadovoljan Fajzerom i tako će i ostati.Sputnkik se sa 90% pouzdanosti smandrljao na 45% tako da ga ni Rusi neće.Obično kad imaš falš proizvod daš drugom da to radi-ko je rekao Fijat ?A dotle susedna Hrvatska proizvodi Fajzer u bivšem pogonu Pliva.Ah da Fajzer je taj pogon kupio pre tri godine.Nije u Zagrebu nego Sinjskom Marofu.
  • /

    22.08.2021 18:32
    /
    samo fajzer i ni jedna druga
  • Lazovcine

    22.08.2021 17:19
    Znaci, ni blizu spremna proizvodnja? Ovi kada nesto pocnu da rade to je vec "blizu kraju". Gde su pruge i brzi vozovi, gde su putevi, gde su plate,penzije, minimalci, jeftina roba, hleb, meso, benzin, gde su poslovi dostojni covecijeg bica?
    A o kineskoj vakcini...hahaha...daj ne zasmejavajte me...hahaha!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.